Perspektiv og rum i kunstens historie

Opfattelsen og skildringen af rum, dybde og perspektiv er kendetegnende for de forskellige perioders billeder og byggeri. Med tegneøvelser der giver fornemmelse af, hvordan man har forstået og tegnet rum igennem tiden.

Klassetrin: 7.-9. klasse
Indhold: Vores opfattelse af rum afhænger af den tid, vi lever i. Det kommer også til udtryk i de historiske perioders kunst og arkitektur. Særligt opfattelsen og skildringen af rum, dybde og perspektiv er kendetegnende for de forskellige perioders billeder og byggeri. Fra pyramideformen i det gamle Egypten, hvor rumdannelsen synes fortrængt, til renæs- sancens centralperspektiv og arkitekturtraktater - og fra en dramaturgisk rumiscene- sættelse i barokken til det 20. århundredes leg med rum og perspektiv. Eleverne vil lave tegneøvelser undervejs i forløbet, hvor de vil få en fornemmelse af, hvordan man har forstået og tegnet rum igennem tiden.
Tidspunkt: Kan bookes i perioden september - juni
Varighed: Forløbet kan være enten en gang af 1½ time med fokus på perioden fra oldtidens Egypten til den italienske renæssance, eller to gange af 1½ time, hvor anden del dækker perioden fra barokken til det 20. århundrede.
Sted: Børkop, Egtved, Give, Jelling eller Vejle Bibliotek eller på skolen.
Booking: Senest 14 dage før til Ulrik E. Nissen: uleni@vejlebib.dk