Læsehunden Sally i Børkop

Kender du et barn, som har knækket læsekoden, men mangler motivation og glæde ved at læse? Så kan et læseforløb med læsehunden Sally måske hjælpe. Sally hjælper med at give børn læselyst og selvtillid på Børkop Bibliotek.

Marie med sin læsehund Sally.

Ca. 15 % af danske skolebørn har en læseudfordring, og mange af dem har samtidig mistet lysten til at læse. Derfor oplever du måske som forælder, at det kan være svært at motivere dit barn til at øve læsningen hjemme.

Det kan også være udfordrende for børn at træne højtlæsningen i klassen, hvis de er usikre på, om klassekammeraterne kan finde på at grine, hvis de læser forkert.

Når bogstaverne driller kan det gå ud over dit barns skoleglæde og selvtillid, fordi læsning indgår bredt i mange fag. Vi ved, at det er vigtigt at sætte tidligt ind og motivere barnet til et liv med ord.

Læs med Børkops egen læsehund

Læseteamet, der består af læsehunden Sally, en 5 år gammel springer spaniel, og hendes ejer Marie, som begge glæder sig til at hjælpe børn med at blive bedre til at læse.

Der er plads til to børn i et læseforløb med Sally. Forløbet varer 6 uger. Sally besøger biblioteket hver torsdag eftermiddag (tidspunkt aftales indbyrdes) og læser med et barn af gangen. Hver gang varer ca. 40 minutter.

Kender du et barn, der kunne have gavn af forløbet, kan du kontakte formidler Sofie Sonnichsen på mail, sason@vejle.dk, eller tlf. 24 46 95 62.

Hvad kan en læsehund?

  • En læsehund tilbyder ro og nærvær, der skaber tryghed og tillid hos barnet.
  • En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier.
  • En læsehund er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse, og resultatet er øget læselyst og selvtillid.
  • En læsehund er godkendt og certificeret til at arbejde på biblioteker og skoler med netop denne opgave. Her får barnet mulighed for at læse højt for læsehunden i 20-30 minutter, og herefter er der tid til hundeøvelser og sjove tricks.
  • Vi mødes en gang om ugen, og et læseforløb varer typisk seks uger. Barnet modtager et diplom den sidste gang.
  • Læsehundene henvender sig til børn i 1.- 5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen.
  • Læsehunden og dens ejer udfører aktiviteten på frivillig basis via Foreningen Læsehunde. Det er gratis for barnet at modtage hjælp fra en Læsehund.

Læs mere om Læsehundene på Læsehunde.dk.