Læsekredse

Mange elsker en god læseoplevelse - og at dele den med andre. Derfor servicerer vi her på bibliotekerne også cirka 150 læseklubber.

Nye læsekredse

Vil du gerne være med i en læsekreds? Måske kender vi en læseklub, der har plads til én mere, som du kan komme med i.

Hvis vi har flere henvendelser, kan vi lave et opstartsmøde og danne nye læseklubber. Er I en gruppe, der selv vil danne en læsekreds, vejleder vi også gerne om det.

Kontakt Else Zakarias på mail, ez@vejlebib.dk, eller telefon, 40 42 87 68, hvis du vil vide mere.

Det hjælper vi læsekredsene med

Vi vejleder om egnede bøger inden for alle genrer og perioder. Spørg en bibliotekar på jeres bibliotek, hvis I har brug for vejledning til egnede bøger.
Se også vores side med læsetips til læsekredse.

  • Vi kan ikke skaffe helt nye eller meget efterspurgte bøger.
  • Vi laver et specielt lånerkort til jeres læsekreds. En af jer skal stå som kontaktperson. Kontakt jeres lokale bibliotek, hvis I vil have et lånerkort. I Vejle kan I skrive til Lskont@vejlebib.dk
  • Vi skaffer bøgerne hjem i det nødvendige antal eksemplarer. Bestil bøgerne på det bibliotek, hvor I vil hente dem. I Vejle kan I sende en mail til lskont@vejlebib.dk eller ringe på tlf.: 24 80 38 70
  • Bestil bøgerne i god tid, ca. 14 dage før I vil hente dem. Eller aflevér en liste med de bøger, I vil læse det næste halve år. Skriv gerne alternative titler på listerne. Vi oplever ofte, at læsekredsene vil læse de samme bøger, og vi har svært ved at skaffe den samme titel til flere læsekredse på én gang.
  • Vi giver lidt længere lånetid end normalt, nemlig seks uger fra den aftalte afhentningsdato.
  • Vi kan finde anmeldelser eller analyser af bøgerne. 
  • Vi giver jer adgang til Forfatterweb, hvor I kan læse portrætter af forfattere og giver jer adgang til avisanmeldelser via hjemmesiden.
  • Hvis du logger dig ind med dit cpr nummer og pinkode og søger en nyere bog frem i søgefeltet, får du adgang til avisanmeldelser af bogen.

Det årlige inspirationsmøde

Hvert år afholder vi et inspirationsmøde mellem biblioteket og læsekredsene i Vejle Kommune. 

På mødet orienterer vi om arrangementer, som kan være af interesse for læsekredsene og om nye tiltag for læsekredsene. Vi diskuterer det praktiske samarbejde, og selvfølgelig får vi en god snak om gode bøger. Møderne er altid velbesøgte, inspirerende og humørfyldte.

Vil du vide mere om, hvordan du kommer med i en læsekreds og gode praktiske råd til læsekredse?
Læs vores drejebog for læsekredse.