Om kærlighed og kogekunst i 1910'ernes Mexico i den sanselige og sørgmuntre historie om Tita og Pedro, som ikke kan få hinanden, fordi familietraditionen kræver, at Tita passer sin mor, til hun dør
Emneord
kærlighed
Se alle eksemplarer
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Bog
Sprog
dansk
Emneord
Originaltitel
Como agua para chocolate
ISBN
8756810393
Udgave
3. oplag
Omfang
233 sider
Forlag
Samleren
Målgruppe
voksenmaterialer
Anmeldelser
Jyllands-posten, 1991-05-28
Berlingske tidende, 1991-05-23
Information, 1991-05-14
Politiken, 1991-08-30
Weekendavisen, 1991-05-17
Litteraturmagasinet Standart, Årg. 5, nr. 3 (1991)
Lektørudtalelse
En mexicansk debutroman i den for tiden så populære genre magisk realisme. Hovedpersonen er Tita, yngste datter i familien De la Garza og derfor bestemt til at forblive ugift og passe moderentil hendes dages ende. Men Tita elsker noboens dreng Pedro, der gengælder hendes følelser. Og da han ikke kan få Tita af ovenfor anførte grunde tager han den ældre søster Rosaura for dog at kunnevære i nærheden af sin elskede. Denne familiesitaution giver anledning til en del problemer i løbet af de 23 år, som det varer, inden Tita og Pedro kan få hinanden. Mama Elena styrer huset samtbørn og tjenestefolk med hård hånd. Men køkkenregionerne er husets egentlige centrum. Tita laver vidunderlig mad, og retter som vagtler med rosenblade og pebre i nøddesauce tjener til at holdeilden vedlige mellem de elskende, hvis indbyrdes dragning i bogstaveligste forstand slår gnister. Alle de i bogen nævnte retter er der opskrift på med oversigt over de specielle mexicanskeingredienser. Men pas på, bådeMama og Rosaura dør af fordøjelsesbesvær. Vidunderligt livfuldt fortalt, skrøner afløser mere rimelige hændelsesforløb i humor og medmenneskelig forståelse. Bogen vilfå rigtig mange læsere med sans for livets glæder, deriblandt en god, saftig historie
Læs hele anmeldelsen Anmeldelse af: Hjerter i chili af Laura Esquivel
12 roser, helst røde, 12 kastanier, 2 spiseskefulde smør, 2 spiseskefulde majsmel, 2 dråber rosen-essens, 2 spiseskefulde anis, 2 spiseskefulde honning, 2 hvidløg, 6 vagtler, 1 pithaya. Tilsat lidt hj...
Læs mere på Litteratursiden