En selvglad, frankofil englænder skildrer en rejse gennem Frankrig, som både bliver en rejse i kogekunst og kulinariske statements, og i mandens uhyggelige, psykopatiske sind
Emneord
gastronomi psykopater
Se alle eksemplarer
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Bog
Sprog
dansk
Genre
psykologisk thriller
Emneord
Originaltitel
The debt to pleasure
ISBN
8774456873
Omfang
240 sider
Forlag
Tiderne Skifter
Målgruppe
voksenmaterialer
Anmeldelser
Det fri aktuelt, 1996-10-07
Berlingske tidende, 1996-10-06
Politiken, 1996-11-27
Jyllands-posten, 1996-12-18
Weekendavisen, 1997-02-07
Litteraturmagasinet Standart, Årg. 11, nr. 2 (1997)
Lektørudtalelse
Dene bog er ikke en krimi! Og dog! Det er heller ikke en kogebog! Skønt der er over 100 opskrifter. Det er slet ikke en rejsekildring, selv om man bliver utroligt meget klogere på Frankrig undervejs! Er det så en gyser, måske? Tjah! Hvad er det så? Jeg bliver læseren svar skyldig, for jeg prøver stadig at finde ud af det! Det nærmeste, jeg kan komme, er, at det er en sort humoristisk, kulinarisk rejsegyser. I al korthed handler den om en aldeles utålelig og selvoptaget frankofil englænder, der beretter om sit liv med mad og mord. Ved første øjekast handler det stort set kun om mad, men gemt bag alle de kulinariske, litterære og filosofiske omsvøb antydes det, at ét eller andet er grueligt galt! Vi har med en lystmorder at gøre. Hans ofre er hele den nærmeste familie, incl. tjenestefolk. Og han er indtil videre sluppet godt fra det. John Lanchesters krukkede, højt begavede jeg-fortæller indbragte ham 16 uger på 1. pladsen på den engelske bestseller-liste. Jeg spår ikke bogen samme succes i Danmark. Men den er et langt stykke af vejen meget morsom, selv om det ind imellem virker næsten for studentikost. Alt er omskrevet til stiff-upperlip-sprog: I fortællerens terminologi er Frankrig således "en lokalitet præget af et højt niveau af kulinarisk kompetence"
Læs hele anmeldelsen Anmeldelse af: I gæld til nydelsen af John Lanchester
Varme retter og et iskoldt menneske: En engelsk madkunstner fortæller sin forunderlige livshistorie, mens han rejser rundt i Frankrig. Han udfolder sig om madkunst, rejser og betragtninger om dette og...
Læs mere på Litteratursiden