- Bog
Mad, mennesker og måltider : samfundsvidenskabelige perspektiver
(2012)
Om mad og måltiders rolle for vores sociale fællesskaber og om de normer og symboler, der knytter sig til mad og som forbinder den med vores identitet
Se alle eksemplarer
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Bog
Format
illustreret
Sprog
dansk
Emneord
Emnetal
64.101
Bidrag af
Beskrivelse
Indhold: Del 1 : måltider, fællesskaber og institutioner (Måltidets sociale betydning ; Moders mælk - den første mad ; Måltider i institutioner for børn ; Mad og måltider i skolen ; Hospitalsmåltider : medicinsk teknologivurdering og institutionel forankring ; Patienters måltider på hospitalet ; Måltider til ældre ; Mad og måltider på arbejdspladsen) ; Del 2 : fødevarer, betydning og madkultur (Hvad er "rigtig" mad? ; Det tvetydige kød ; De "rigtige" grøntsager ; Brød i Danmark ; Mælk i Europa ; Alkohol - et ualmindeligt almindeligt produkt ; Conveniencemad ; Funktionelle fødevarer ; Økologisk fødevareforbrug ; Konflikter om fødevareteknologi) ; Del 3 : spisevaner, sundhed og forskelle mellem mennesker (Krop og spiseproblemer ; Mad og sundhed i hverdagen ; Spiseforstyrrelser ; Mad og identitet ; Social ulighed, kostvaner og sundhed ; Fedme som socialt problem ; Fedme, køn og klasse - et casestudie ; Mad, sundhed og minoritetskultur ; Mad og risiko ; Når mad er gud - moderne sundhedsdyrkelse)
ISBN
9788762809291
Udgave
2. udgave, 4. oplag (2017)
Omfang
445 sider
Forlag
Munksgaard Danmark
Målgruppe
fagligt niveauvoksenmaterialer
Anmeldelser
Fagbladet folkeskolen online, 2012-09-17
Fagbladet folkeskolen online, 2012-09-17Lektørudtalelse
En gedigen kulturhistorie om madens og måltidets betydning i et samfundsperspektiv. Bogen bygger på forskning, hvilket giver faglig substans, men af samme grund indsnævres målgruppen, idet mange vil falde fra netop grundet den faglige tyngde. Gammel udgave bør udskiftes
Læs hele anmeldelsen