Litteratur

Forfattermøde med Naja Marie Aidt

Portrætfoto af Naja Marie Aidt
Foto: Sara Galbiati
I februar udkom Naja Marie Aidt med sin nye roman "Øvelser i mørke" - en hård og poetisk roman om kvinder, der slutter kreds om hinanden i kærlighed, omsorg og afmagt. Kom og mød en af Danmarks mest anerkendte forfattere og hør hende fortælle om romanen i samtale med Morten Rønnelund.
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Standardbillet: 70 kr.
Unge under 25: Gratis
Pensionist: 55 kr.
Bibliotek
Vejle Bibliotek
Adresse

Willy Sørensens Plads 1
7100 Vejle
Danmark

Om 'Øvelser i mørke'

På 2. sal i en etageejendom beboet af kvinder i alle aldre bor en 57-årig kvinde. Hun har 84 kvadratmeter at gøre godt med, er mor til tre voksne sønner, bor alene og sover under sofabordet. Hun er sygemeldt med invaliderende PTSD efter en voldsomt traumatisk oplevelse og kan ikke holde ud at være nogen steder. Hun overlever kun i kraft af sine fire nære veninder. Hver uge hen over et år møder hun op hos PTSD-manden, som skal hjælpe hende til at nærme sig det frygtelige, der er sket, og med veninderne tæt omkring sig øver hun sig i at være i mørket og i at træde ud af mørket.

"Øvelser i mørke" er en stærk, hård, frigørende og poetisk roman om kvinder, der slutter kreds om hinanden i kærlighed, omsorg og afmagt. En fortælling om de smertefulde og helt almindelige historier, der udgør ethvert kvindeliv, om vold og overgreb, alder og trods og om endelig at sige sine sandheder højt, begynde at krænge sin historie af sig og komme overens med bare at findes – på sine helt egne præmisser.

Om Naja Marie Aidt

Naja Marie Aidt debuterede som forfatter i 1991 med digtsamlingen "Så længe jeg er ung", og har siden udgivet en lang række digtsamlinger, novellesamlinger og romaner, bl.a. "Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage. Carls bog" fra 2017, som blev belønnet med Weekendavisens Litteraturpris.

Hendes bøger er solgt til udgivelse i mange lande, herunder Tyskland, England og USA. Hun har desuden skrevet skuespil, filmmanuskripter og børnebøger og har modtaget bl.a. Kritikerprisen, Beatriceprisen, Nordisk Råds Litteraturpris og i 2020 Det Danske Akademis Store Pris, der betragtes som landets fornemste anerkendelse af et forfatterskab. 'Øvelser i mørke' er nomineret til DR Romanprisen 2025.

OBS! Arrangementet er blevet flyttet fra den 11.april.