Vinterbogen 2023

I 2023 løber Vinterbogen af stablen fra den 16. januar til den 10. februar. Du kan tilmelde din klasse på vinterbogen.dk/klasseoprettelse fra den 1. – 16. januar.

Vinterbogen sætter fokus på at dele begejstringen for at læse og skabe et positivt læsefælleskab i klassen, og lægger op til at man fylder kampagneperioden med sjove aktiviteter, der kan laves i klassen, på biblioteket såvel som i fritiden. På Bibliotekernes Læsespor www.læsesporet.dk kan I finde masser af sjove idéer til aktiviteter og lade jer inspirere.  

Kampagnen er stadig bygget op omkring websiden vinterbogen.dk og her skriver børnene anmeldelser af de læste bøger, så børn i hele landet kan lade sig inspirere af hinanden. Derudover skal de enkelte klasser oprettes på vinterbogen.dk for at kunne skrive anmeldelser. Her kan man som lærer samle og se elevernes arbejde. I bestemmer selv, hvordan I tilrettelægger forløbet og kan dermed selv vælge at centrere aktiviteterne i en enkelt af ugerne eller arbejde mere spredt fordelt på alle kampagne-uger.

Der er 3 præmier på højkant, som består af forfatter- eller illustratorbesøg til de heldige klasser. Præmierne er fordelt på 1. – 6. klasse, og de bliver fundet via lodtrækning mellem alle deltagende klasser, der også har skrevet anmeldelser på vinterbogen.dk. Det er helt op til den enkelte klasse, hvor mange bøger der læses, og hvor mange anmeldelser der skrives.