Billede af kanyler og insulin

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
16:30 - 17:30
Pris
0 Kr
Lokalitet
Danmark
Target
Voksne
Arrangementer - voksen

Forskningens Døgn: Fedme og diabetes - blot et spørgsmål om livsstil?

23.04.18
Mange opfatter overvægtige personer som nogen, der bare ikke kan styre sig, men helt så simpelt er det ikke. Kom og bliv klogere på fedme og diabetes, når professor Jens Høiriis Nielsen lægger vejen forbi i forbindelse med Forskningens Døgn.

Der er mange årsager til, at nogle mennesker bliver overvægtige, uden at de selv er skyld i det. Det drejer sig om arvelige forhold og om miljøpåvirkninger, som allerede starter under fosterudviklingen og i den tidlige barndom. Det viser sig ved, at både høj og lav fødselsvægt er forbundet med øget risiko for overvægt og type 2-diabetes.

På globalt plan ser vi en epidemisk vækst i såvel overvægt som type 2-diabetes, som hænger sammen med øget kalorieindtagelse og mangel på fysisk aktivitet. Da type 2-diabetes nu opstår hos yngre mennesker, øges risikoen for udviklingen af alvorlige følgesygdomme som åreforkalkning, blindhed, nyresvigt og koldbrand.

I dette foredrag vil professor Jens Høiriis Nielsen fra Købenshavns Universitet fortælle om nogle af de biologiske mekanismer, der er involveret i sygdommene, samt mulighederne for at forebygge og behandle dem.

Ingen tilmelding - bare mød op!

I samarbejde med Give-Egnens Folkeuniversitet.

Logo for Forskningens Døgn