Forsiden af bogen "Olsen Banden".

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 21:30
Pris
60/30 Kr
Lokalitet
Byens Bio
Møllegade 10
7300 Jelling
Arrangører
Målgruppe
Voksne
Arrangementer - voksen

Olsen Banden ser rødt

23.10.19
Filmene om Olsen Banden har en helt unik position i dansk kulturhistorie og indtager de tre første pladser over de bedst sælgende danske biograffilm nogensinde. Vær med, når vi fejrer forbrydertrioen, som sidste år havde 50-års jubilæum, med et underholdende filmforedrag med bogaktuelle Christian Monggaard og efterfølgende viser klassikeren "Olsen Banden ser rødt".

Christian Monggaard er filmskribent og anmelder ved Information. Han har udgivet flere bøger, blandt andet biografier om Wikke & Rasmussen og Erik Balling.

Med udgangspunkt i sin seneste bog Olsen Banden, som udkom i sidste år på forlaget Book Lab, tager Christian Monggaard dig med tilbage til filmseriens begyndelse på et hotelværelse i Paris, hvor Balling og Bahs over øl og smøger kom på idéen til den allerførste film. Han fortæller også om de samfundskritiske undertoner, præsenterer fantastiske anekdoter om berømte scener og en masse kuriositeter omkring filmene og giver en forklaring på seriens overraskende popularitet i Østtyskland.

I samarbejde med Byens Bio, Jelling.

Tags

Materialer