Portrætfoto af Mikkel Rytter

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
60 Kr
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Arrangementer - voksen

Tænkepause om 'Integration'

20.05.19
Integration er som en glidebane. Selv om vi starter med at lovsynge antallet af danskpakistanere på medicinstudiet, ender vi umærkeligt med at skændes om kriminelle indvandrerdrenge, syrienskrigere og frikadeller i børnehaven. Tag en tænkepause med antropolog Mikkel Rytter om, hvad integration egentlig er for en størrelse, og hvad vi skal gøre ved den.

Integration... For enden af den glatte overflade er målet altid, at ’de’ skal blive som ’os’: Smid tørklædet, lad forhuden være, og slå katten af tønden. Derfor skaber i-ordet ifølge Mikkel Rytter, velintegreret halalhippie på Aarhus Universitet, faktisk mange af de problemer, vi sigter mod at løse. Måske er det på tide at give integration det glatte lag?

Aftenens foredragsholder, Mikkel Rytter, er lektor og leder af forskningsprogrammet Antropologi ved Aarhus Universitet, og så har han i mange år arbejdet med integration. Hans bog Integration er en del af serien Tænkepauser - viden til hverdagen.

Tænkepauser er en bogserie, hvor topforskere fra Aarhus Universitet formidler deres viden om centrale temaer. Idéen er at formidle forskningen til nye målgrupper og ind i hverdagens pauser - fra sofahjørnet til løbeturen. Derfor står Aarhus Universitetsforlag i samarbejde med en række biblioteker landet over bag en række foredrag, hvor du får mulighed for at møde forskerne og høre dem sætte ord på deres bøger.

Arrangementet er en del af temaet og udstillingen 100 % fremmed, som kommer til Vejle i perioden 20/5-6/6 2019.