Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
40 Kr
Målgruppe
For voksne
Voksen

Eksklusivt! Mød folkene bag guldfundet i Vindelev

22.09.21
Få hele historien om det store guldfund direkte fra Ole Ginnerup Schytz, amatørarkæologen, der gjorde opdagelsen, og Vejle Museernes udgravningsleder på stedet, Kent Otte Laursen. Med gæsteoptræden af Jørgen Antonsen, der i månedsvis skulle holde på hemmeligheden om, hvad der foregik på hans mark.

Et af Danmarkshistoriens hidtil største, rigeste og flotteste guldskatte er netop blevet fundet ved Vindelev, lidt uden for Jelling. Det enorme fund på knap 1 kg guld, bl.a. bestående af kæmpestore medaljoner på størrelse med underkopper, har igen set dagens lys, efter 1500 år i den danske muld.

Ole Ginnerup Schytz havde netop anskaffet sig en metaldetektor, og fik lov til at gå på jorden hos sin gamle klassekammerat. Efter få timer fandt han, hvad der rent kvalitativt er et af Danmarkshistoriens største guldfund.

Nu er fundstedet blevet udgravet af Vejlemuseernes arkæologer i samarbejde med Nationalmuseets eksperter og med midler fra Slots- og Kulturstyrelsen. Arkæologerne ved nu, at skatten blev nedgravet i et langhus, som lå i en landsby, for omkring 1500 år siden. Undersøgelserne, og de mange indsamlede prøver og data, kommer til at give uvurderlig viden om de sammenhænge og omstændigheder, der har ført, til at skatten blev nedlagt af en stormand, dengang i jernalderen.

Kom og få et fascinerende indblik i et af de største arkæologiske fund i dansk historie.

Læs mere om guldfundet på VejleMuseernes hjemmeside.