Forfatterskærmen på Vejle Bibliotek

Du har mulighed for at møde en forfatter "face-to-face" i voksenbiblioteket på Vejle Bibliotek. Eller næsten, for der er ikke tale om en forfatter i levende live, men en Forfatterskærm.

Forfatterskærmen er en stor touchskærm i fuld mandshøjde, hvor en kendt forfatter står helt lyslevende på skærmen. Forfatteren er meget livagtig, da det er en lille optagelse, der kører på skærmen og bliver gentaget igen og igen, så man ikke opdager overgangene.

Forfatteren vises i fuld størrelse og bevæger sig en smule, så det er præcis, som at stå foran et levende menneske. Nederst på skærmen er der 13 spørgsmål, som alle relaterer til forfatteren, dennes bøger og arbejdet som forfatter. Man trykker på det spørgsmål, man ønsker svar på og straks svarer forfatteren på skærmen.Siden 2011 har Vejle Bibliotek i samarbejde med CAT lavet optagelser med følgende forfattere: Svend Åge Madsen, Kim Fupz Aakeson, Kirsten Thorup, Naja Marie Aidt, Kim Leine, Ida Jessen, Kenneth Bøgh Andersen, Helle Helle, Jens Christian Grøndahl, Josefine Ottesen, Kirsten Hammann, Leif Davidsen, Elsebeth Egholm, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Jens Blendstrup, Iben Mondrup, Peter Høegh, Stine Pilgaard, Carsten Jensen, Søren Ulrik Thomsen, Dorthe Nors, Benny Andersen, Tom Buk-Swenty, Merete Pryds Helle, Sarah Engell, Maren Uthaug, Peter Øvig Knudsen, Jens Andersen, Pia Tafdrup og Leonora Christina Skov.

Forfatterskærmen kan først og fremmest opleves på biblioteket. Du kan få en prøve på forfatterskærmen hjemme på din egen computer ved at følge nedenstående link:

Prøv en demo af forfatterskærmen
(OBS! Virker ikke i explorer. Virker i firefox og chrome). 

 Biblioteker, boghandlere, m.m., der er interesserede i at høre mere om Forfatterskærmen kan henvende sig til projektleder Maria Graversen, mg@vejlebib.dk, tlf 24971532