Vejle Folkemøde

Kom til Folkemøde i weekenden

Rådhustorvet og Kirkegade bliver fredag den 9. juni og lørdag den 10. juni fuld af liv og fællesskab, når det igen er tid for Vejles Folkemøde.

Så kom og oplev den store demokratifest for alle borgere, beslutningstagere, foreninger og erhvervsliv, hvor scener og telte vil summe af spændende kulturelle indslag, workshops og debatter.

Du kan opleve fællessang, yoga, bæredygtige boformer, 'Mød din brandmand', ’Spil din husstand grøn’, ’Love din t-shirt’ og meget, meget mere.

Biblioteket præsenterer både fortid og nutid fredag i Kirkegade: Retro Gaming og AI-teknologi.
Byhistorisk Selskab for Vejle uddeler gratis Vejlebøger på Rådhustorvet

Clement B. Kjersgaard er moderator i en spændende politisk midtvejsdebat, Christian Degn giver sit bud på hemmeligheden bag det gode humør og Esben Seir afholder worshop om bevidst vejrtrækning. 

Fredag vender den populære Dialogmiddag tilbage med gratis fællesspisning ved langborde gennem gågaden. Tilmelding nødvendig.
Lørdagen byder på mere mad, nemlig et madmarked med et væld af boder og smagsprøver, når City Vejle og Vejle MADfest fylder pladsen - ikke mindst med VM i hotdog, hvor folkeskoler fra hele landet vil konkurrere om den bedste opskrift.

Se hele progammet
 

Demokratisk dialog

Vejles Folkemøde er en to-dages folkefest for nærdemokratiet, hvor alle kan mødes, lytte og debattere. Formålet med Vejles Folkemøde er, at vi sammen kan skabe nye rammer for den demokratiske dialog mellem borgere, lokalsamfund, virksomheder, foreninger og ildsjæle.

Folkemødet udspringer af Vejle Kommunes resiliensstrategi: "Vi gør udfordringer til muligheder" som Vejle Byråd vedtog i 2016.

I Vejle Kommune forstår vi resiliens som en evne, der kan læres, og en kapacitet, som kan opbygges. Strategien indeholder en lang række resiliensprojekter, som hver især har til formål at opbygge et resilient samfund i Vejle Kommune.

Resiliensindsatsen er centreret om tre strategiske søjler, hvor Vejles Folkemøde hører under "Demokratisk Dialog".

  • Demokratisk dialog – samskabelse og borgerinddragelse
  • Klimaresiliens – vandet og det grønne
  • Social resiliens – forebyggelse og sammenhængskraft

Hvem står bag Folkemødet?

Alle kan bidrage med idéer til debatemner og arrangementer, og alle kan deltage i aktiviteterne. Vejles Folkemøde bliver til i fællesskab med virksomheder, foreninger, organisationer, frivillige, erhvervs- og kulturlivet. Arrangører, der deltager til folkemødet, er med til at skabe programmets indhold og skabe en arena for åbne demokratiske mødesteder.
Hver arrangør er ansvarlig for indholdet og for at arrangementet relaterer sig til årets tema.

Rådhustorvet danner rammen om folkemødet, som har en særlig demokratisk kobling.

Vejles Folkemøde løb første gang af stablen i år 2017 og voksede med flere arrangører i 2018 og 2019. Grundet en ufrivillig pause med corona de seneste år har folkemødet ikke været afholdt.