Mette Strømgaard Dalby

Kulturprofil fra Kolding skal være ny chef for Vejle Bibliotekerne

Fra 1. januar bliver Mette Strømgaard Dalby ny chef for Vejle Bibliotekerne.

Vejle Bibliotekerne står over for en spændende tid med etablering af et nyt bibliotek og kulturhus i Vejle. Et visionært, åbent kulturhus med mange brugere og mange samarbejdsflader. Det kalder på nytænkning af bibliotekets rolle og en fast hånd på rattet i en forandringstid.

Vejle Kommune har ansat Mette Strømgaard Dalby til at stå i spidsen for den proces, når hun tiltræder som ny chef for Vejle Bibliotekerne 1. januar 2024.

Mette Strømgaard Dalby kommer fra en stilling som chef for Nicolais kulturkompleks i Kolding Kommune, som bl.a. huser børnekulturhus, værksteder, udstillingslokaler og koncertsal. Herudover har Mette Strømgaard Dalby bl.a. siddet som formand for Kulturhusene i Danmark, hvor mange af landets biblioteker er repræsenteret.

- Bibliotekerne er hamrende relevante, fordi de arbejder med kultur til alle, med debat og demokratisk dannelse. Det er dagsordener, som er utrolig vigtige i dag, hvor sammenhængskraften er udfordret. Jeg glæder mig meget til at skulle stå i spidsen for Vejle Bibliotekerne, og være med til at skabe et state of the art bibliotek og kulturhus i Vejle, siger Mette Strømgaard Dalby.

Mette Strømgaard Dalby skal stå i spidsen for dagligdagen på Vejle Bibliotekerne og arbejdet med at skabe unikke og meningsfulde mødesteder i kulturhusene i Børkop, Egtved, Give og Jelling og på Vejle Bibliotek. Herudover er Vejle Bibliotekerne centralbibliotek og løfter en række opgaver for det nationale fællesskab, ligesom biblioteket er aktivt i kommunens lokalområder, hvor der samarbejdes med borgere, foreninger, erhvervsliv, daginstitutioner mv.

Unik viden om kulturhusverdenen og strategisk tæft

Direktør for Kultur og Sundhed i Vejle Kommune, Sofie Plenge, ser frem til samarbejdet med Mette Strømgaard Dalby:

- Mette kommer med en dyb og bred viden om og erfaring fra kulturverdenen og gennem ansættelsesprocessen har vi lært hende at kende som et menneske, der har både mod og visioner og samtidig handlekraft og strategisk tæft. Hun har blik for både udvikling af bibliotekets tilbud nu og her og for det nye, vi ønsker at skabe med det nye bibliotek og kulturhus. Jeg er meget glad for, at Mette har sagt ja til jobbet som ny chef for Vejle Bibliotekerne og jeg glæder mig til at byde hende velkommen efter nytår, siger Sofie Plenge.

Også på Vejle Bibliotekerne glæder man sig til, at Mette Strømgaard Dalby sætter sig ved roret.

- Vi ser frem til samarbejdet med Mette Strømgaard Dalby som ny chef for Vejle Bibliotekerne. I det kommende arbejde frem mod et nyt kulturhus og det at kunne tilbyde borgere i hele kommunen relevante og tidssvarende tilbud, vil Mettes fokus på og kompetencer inden for blandt andet brugerinddragelse, demokratisk dannelse og fællesskaber blive en stor gevinst, siger Michael Skjærris, konstitueret chef for Vejle Bibliotekerne.

Mette Strømgaard Dalby har tidligere været museumsinspektør for Trapholt Museum og udviklingschef for Designskolen Kolding. Herudover har Mette Strømgaard Dalby siddet i en række bestyrelser og er i dag aktivt bestyrelsesmedlem i Kolding Light Festival og Den Jydske Kunstfond under Slots- og Kulturstyrelsen.

Mette Strømgaard Dalby er desuden forfatter til en række publikationer, senest bogen Deltag! – Håndbog i kulturledelse.