Filmstriben for børn

31.03.24
Vidste du at der er masser af fantastiske film og serier til børn inde på Filmstriben? På Filmstriben kan du låne film ved at bruge dit bibliotekslogin og der er noget både for små og store børn. Vi har udvalgt en god håndfuld herunder, men det er blot et lille udvalg af alt det, som Filmstriben kan tilbyde. God fornøjelse!

Ronja Røverdatter 

Kender du Astrid Lindgrens historie om røverbørnene Ronja og Birk?

For et par dage siden kom der endnu en filmatisering af børnebogsklassikeren ovre på Netflix og hvis I mangler en god film til dette forår, så kan I streame den gamle film fra 1984 ovre på Filmstriben:

Link til filmen på Filmstriben

I 2014 kom der også en anime-serie, som blev instrueret af Goro Miyazaki og som Studio Ghibli blandt andet var med til at producere:

Link til animationsserien på Filmstriben

Mageløse Maurice og hans rådsnare rotter

Har I nogensinde overvejet hvad der kunne ske, hvis en kat slog sig sammen med et par rotter og kom på en god idé der involverede penge?

Terry Pratchett, som er bedst kendt for fantasyromanerne i Diskverden-universet og en af de to forfattere bag romanen 'Good Omens', står bag denne historie om katten Maurice, der slår sig sammen med en klan af rotter og drengen Keith. Alt går som det skal når de rejser rundt til forskellige byer og udfører deres lille fede fidus, men da de kommer til byen Bad Blintz, er der uventede udfordringer.

Link til filmen på Filmstriben

Historier om Mumitroldene

En anden nordisk favorit er historierne om Mumitroldene, som den finlandssvenske forfatter Tove Jansson begyndte at udgive historier om tilbage 1940'erne. Siden da er der både kommet tegnefilm og dukkefilm om de hvide trolde og deres venner og her i 2019 kom animationsserien "Mumitroldene", som følger Janssons historier. Indtil videre findes der 3 sæsoner og de to første sæsoner kan ses på Filmstriben.

Link til Mumitroldene på Filmstriben

Den lille prins

Sidste år var det 80 år siden at en lille historie af den franske aristokrat, forfatter og milittærpilot Antoine de Saint-Exupéry blev udgivet på engelsk og fransk og siden da er historien om den lille omrejsende prins blev til en af de mest elskede børnebøger. I 2015 kom der en virkelig fin animationsfilm, som er inspireret af denne historie og den kan ses ovre på Filmstriben: 

Link til "Den lille prins" på Filmstriben