Personalets bedste læseoplevelser 2023

26.02.24
Vores personale har delt deres personlige anbefalinger af deres bedste læseoplevelser i 2023.

Vi har samlet alle anbefalingerne, så du kan få lidt inspiration til din læsning her i 2024. 

Kristian Bang Foss: Manden der bar solen

Else anbefaler: "Min bedste og mest overraskende læseoplevelse i 2023 var Kristian Bang Foss’ ”Manden der bar solen”. En voldsom, dramatisk roman fra Egtvedpigens tid. Det er en bedrift af en bog, som må have krævet usædvanlig meget research. Sproget er sanseligt og poetisk på alle 433 sider. En historisk roman om krig, vold, død, magt, flygtningestrømme, religiøse ritualer/ofringer, broderstridigheder og kærlighed".

Astrid Saalbach: Lindely

Lisbeth anbefaler: "En aktuel og kritisk ironisk kommentar til dagens ældrepleje. Vi følger den 94-årige patriark Thorkils sidste tid, hvor han i bedste mening flyttes rundt mellem diverse udsultede offentlige ”tilbud”. Det er ikke feelgood, men virkelighed".

Henrik Vester Jørgensen: Rundt om Roms fontæner

Anita anbefaler: " I efteråret besøgte jeg for første gang Rom. Forud for rejsen læste jeg Henrik Vester Jørgensens bog ”Rundt om Roms fontæner”. Jeg blev meget opslugt af læsningen og takket være bogens tekst, fotos og kort med markering af fontænernes placering, følte jeg næsten, at jeg allerede var i Rom, mens jeg sad hjemme i sofaen og læste. Og da jeg kom til Rom havde jeg en masse viden om byens historie og kunne genkende mange af de imponerende fontæner, der blev præsenteret i bogen.

Jeg havde næsten oplevelsen af, at jeg havde været i Rom to gange". 

Ditte Holm Bro: Hver gang du trækker vejret, indånder du støvet fra vores knogler

Lisbeth anbefaler: "Denne lille roman er lige så poetisk som sin titel. Valborg må grundet fattigdom aflevere sit lille barn til svigerinden Johanne. Det knytter dem i et både tæt og kompliceret forhold. I et sansemættet sprog får vi indblik i deres drømme, længsler og hemmeligheder".

Jeppe Sandholt: Ørn

Katrine anbefaler: "Ørn' af Jeppe Sandholt er den længste tegneserie, som jeg nogensinde har læst – nemlig 836 sider! Men den er samtidig, uden tvivl, også én af de bedste og smukkeste.

Thor kommer til at skyde en havørn og tager derefter dens unge til sig som sin lillebror. Der opstår et helt særligt bånd mellem Thor og Lillebror. En virkelig dejlig og tankevækkende historie om ensomhed, venskaber, kærlighed og alle livets svære forhold".

Sara Rahmeh: Betonhjerter

Katja anbefaler: "I et let sprog og en kæk tilgang giver Sara Rahmeh et indblik i det mangfoldige menneskeliv på blokken. Et indblik i en hverdag for mennesker som sjældent får en plads i litteraturen.

I bogen følger man 17-årige Yasmin som fortæller ’sandheden’ om livet på Blokken - om alt fra det stærke sammenhold til intrigerne. Som Yasmin siger: ”Ja, blokken dømmer, men Blokken hjælper også sine egne”. Personligt blev jeg også rørt over Yasmins mors smerte omkring tabet af sit hjemland (Syrien)”.

Iselin C. Hermann: Berninis øje

Lisbeth anbefaler: "Interesserer du dig for klassisk kunst – så skal du læse denne roman. Har du været i Rom – skal du læse den. Hvis du planlægger en rejse til Rom og interesserer dig for klassisk kunst, har du her den skønneste rejseguide".

Steffen Larsen: Bogen er løs!

Katrine anbefaler: "Hvis man elsker (børne)bøger lige så højt som Steffen Larsen - og undertegnede – skal man læse denne bog. Et helt (og langt) liv fuld af gode historier lægges frem for læseren i denne meget fine bog fra mangeårig anmelder Steffen Larsen. Og det handler i dén grad om de gode historier for børn og voksne, og om kærligheden til dem". 

Materialer