Praktikanten anbefaler: "Djævelens lærling" af Kenneth Bøgh Andersen

06.10.23
I denne uge har vi haft besøg af erhvervspraktikanten Laura inde på Vejle Bibliotek og oppe på Nørremarken Bibliotek, som har fået til opgave at skrive en anbefaling i løbet af ugen:

““Djævelens lærling” er nok en af mine yndlingsbøger. Den foregår både i nutiden, og i en anden verden helt anderledes end hvad man plejer at læse om i fantasy. 

“Djævelens lærling” handler om en dreng ved navn Filip, som er en rigtig artig dreng. En dag havner han dog i helvede og er udset til at være djævelens arvtager. Det viser sig at der var sket en fejl og at Filip ikke var den rigtige dreng, men nu er det allerede for sent. Derfor skal han alligevel blive oplært af djævelen selv til at blive en rigtig djævel. Filip bliver ven med djævlepigen Satina, og samtidig får han også fjender. Nu får han færten af et ondsindet komplot, som ham og hans nye ven må gøre alt hvad de kan for at forhindre. 

Jeg foreslår bogen til børn over 12 år, fordi den måske godt kan være lidt uhyggelig for de yngre. Ellers er det en virkelig god bog, som jeg stadig ikke er blevet træt af, uanset hvor mange gange jeg læser den. Der er 6 bøger i serien. Man skal læse dem i rækkefølge for at de giver mening, men man kan godt læse første bog alene fordi den afslutter en historie, hvor bog 3 og 4 er en fortælling delt op i to og det samme med 5 og 6. 


Hvis man kunne lide bogserien og vil læse mere fra samme forfatter, foreslår jeg genfortællingerne af Kenneth Bøgh Andersen. Der er 3 bøger indtil videre. Historien om Frankenstein, Jekyll og Hyde og Dracula. De er alle gysere og kan læses hver for sig. “

 

Tak til vores praktikant.

Materialer