Praktikanten anbefaler: "The Fault in Our Stars" af John Green

22.09.23
I denne uge har vi en ung erhvervspraktikant i huset på Vejle Bibliotek, som har fået til opgave at skrive lidt om en af hendes favoritbøger.

"Jeg synes, at ’The Fault in Our Stars’ (på dansk: "En flænge i himlen") er rigtig god, fordi den både viser realiteten ved at have en sygdom, men den er også skrevet helt fantastisk. Det er helt klart en af de bedste ”ulykkelige kærligheds” historier, jeg nogensinde har læst. 


”The Fault in Our Stars” handler om Hazel Grace, der har kræft/cancer. I en ”support group” møder hun Augustus, og de begynder hurtigt at snakke sammen. Efter nogen tid beslutter de sig for at tage til Amsterdam, hvilket Hazel i lang tid har ønsket sig. På turen ender de med at blive kærester, men Augustus har lige glemt at fortælle, at hans kræft er tilbage, værre end sidst han havde det, og efter få måneder ender han desværre med at dø. Resten af bogen handler om Hazel, både hvordan hun har det med at vide hun skal dø, men selvfølgelig også om Augustus.


Jeg læste den originale version på engelsk, men den findes også på dansk, kaldet ”En flænge i himlen”. Jeg vil anbefale den til børn over 12 år, fordi der godt kan være nogen lidt svære engelske/danske ord i bogen. Du kan låne bogen på biblioteket eller finde den danske udgave på ereolen go. Udover det, er der også lavet en film, som man kan se på Disney+, Viaplay og Apple TV.


Der er en sætning i bogen som jeg personligt synes er noget helt særligt. ”And yet still I worried. I liked being a person. I wanted to keep at it. Worry is yet another side effect of dying”. Sætningen giver både et indblik på hovedpersonens tankegang, og jeg syntes også at det er vigtigt at folk ved, at det er helt normalt at være bange eller nervøs. Det er en del af at være et menneske."


Tak til vores praktikant.


Hvis du allerede har læst ”En flænge i himlen” kan vi anbefale noget der ligner:
 

Materialer