Praktikanten anbefaler: En fortælling om sangfugle og slanger af Suzanne Collins

04.11.23
I denne uge har vi haft besøg af erhvervspraktikanten Idun inde på Vejle Bibliotek, som har fået til opgave at skrive en anbefaling i løbet af ugen:

"Bogen er en forløber til de kendte Hunger Games bøger skrevet af Suzanne Collins. I fortællingen befinder vi os i tiden omkring det 10. Hunger Games spil i det fiktive land Panem. Historien handler om præsident Coriolanus Snow, tilbage fra dengang han var 18 år. Bogen beskriver, hvordan tingene og omstændighederne var dengang. I dette 10. spil skal Snow være mentor for den 16 årige soner-pige Lucy Gray fra distrikt 12. 

 

Igennem bogen finder vi ud af, hvordan Snow var dengang, han var teenager og hvordan han ændrede sig igennem bogen. I bogen bor han sammen med sin bedstemor og sin lidt ældre kusine Tigris i en herskabslejlighed. Til trods for at de er en af byens elite familier, har de ingen penge og går tit sultne i seng. Hans far faldt i krigen mod oprørerne og er derefter kendt som en krigshelt. Coriolanus har fået et legat til universitetet, men det kræver, at han holder sig på god fod med nogle af de større magter der. 

 

I forhold til de første Hunger Games bøger har han en anden indstilling til spillene og omgivelserne omkring ham. Han ændrer sig meget igennem bogen, og man får også nogle flere svar på, hvorfor han bliver, som han gør. I starten bryder han sig ikke om det voldsomme spil, der jo går ud på, at børnene skal slå hinanden ihjel, mens hele landet følger med på store skærme. I bogen finder vi ud af hvilke begivenheder, der gør, at han bliver den præsident, han gør."

 

Tak til Idun for den fine anbefaling. Senere i november kan filmatiseringen af denne bog ses ovre i Lido Biograferne og hvis du gerne vil nå at dykke lidt mere ned i Hunger Games universet, så kan du både låne bøgerne og filmene hos os.

Materialer