Praktikanten anbefaler: Fourth Wing af Rebecca Yarros

15.03.24
I denne uge har vi haft besøg af erhvervspraktikanten Julia, som både har været med på vagt, med til skolebesøg og ikke mindst med ude i biblioteksbussen. I løbet af ugen har hun skrevet denne anbefaling af en virkelig populær bog i genren romantasy:

""Fourth Wing", der er skrevet af Rebecca Yarros, foregår i Navarre, på Basgaith krigsakademi, hvor vi følger Violet Sorrengail og hendes udfordringer gennem året. Vi bliver smidt ind i en fantasy verden med krig, magi, drager, had og romantik.  

20-årige Violet Sorrengail har hele sit liv trænet til at skulle leve sit liv i stilhed mellem bøger og historie ligesom sin far, men det hele bliver vendt på hovedet, da General Sorrengail - Violets mor - tvinger hende til at gå sammen med hundredvis af kandidater og blive en del af Navarres elite: dragerytter. Hendes far og storebror blev dræbt i krig for seks år siden, og hun har boet på Basgaith krigsakademi med sin mor og storesøster Mira siden da.

Violet er født med svage led, og er ikke trænet til at skulle kæmpe. Derfor er hun meget udsat. Og drager opbygger ikke tillid til 'skrøbelige' folk, de brænder dem ned i stedet. Med færre drager der er villige til at få en rytter, end kadetter, er mange ude efter at rydde de svage af vejen. Og Violet er blevet skydeskiven. Ikke kun fordi hun er svag, men også på grund af hendes mor. Allerede på udskrivningsdag, møder hun Jack Barlowe, som er fast besluttet på at hun ikke skal leve ret længe. Det vil kræve alle Violet’s kræfter og al hendes mod, at overleve til næste solopgang. Hun får træning af Xaden, hvis forældre er blevet beskyldt for at være forrædere og blev henrettet af General Sorrengail.

Både Xaden og Violet’s følelser ændrer sig for hinanden og tiden viser et ‘venskab’ imellem dem. Hun har stadig meget at leve igennem, og hvis hun er heldig nok til at overleve længe nok på krigsakademiet, kan det være at hun får en drages tillid. Men selv med den stærkeste drage på akademiet, ville overlevelse aldrig være sikret. Rebecca Yarros dykker ned i et univers hvor temaer som magt, korruption og sociale opdelinger i samfundsklasser bliver belyst. På sidelinjen dykker Yarros ned i konsekvenserne af blinde ordrer, og kampen for frihed og lighed. Her træder Violet ind i billedet, da hun er karakteren, der bryder reglerne, via hendes intelligens, for at finde frem til sandheden.

Det er helt klart en bog værd at sætte sin tid til side for. Lige meget hvor henne du er i bogen, vil der altid være spænding. Efter min mening ligger bogen helt klart som 4,5 stjerne. 

(P.S hvis du ikke kan få nok af Violet Sorrengail, kan du låne Iron Flame - anden bog i Empyrian serien - på biblioteket eller høre den som lydbog på Libby ligesom med Fourth Wing.)"

 

Tusind tak til Julia for den fine anbefaling og det er både muligt at låne bøgerne på dansk og engelsk her på biblioteket.

Materialer