Praktikanten anbefaler: Josefine Ottesen

27.10.23
I denne uge har vi haft besøg af erhvervspraktikanten Kirsten inde på Vejle Bibliotek og oppe på Nørremarken Bibliotek, som har fået til opgave at skrive en anbefaling i løbet af ugen:

Josefine Ottesen er kendt for hendes fantasy bøger som ofte er sat i enten vikingetiden eller middelalderen. Jeg vil gerne sætte fokus på de første par bøger i serierne: Krigerprinsessen 1-3, Enya 1-3 og 1-4 af Drageherren.

Krigerprinsessen er en bogserie om hvad der sker når prinsessen, der sidder i tårnet og venter på hendes prins, venter lidt for længe. Prinsessen Alvilda har fået nok af at hendes forældre holder hende fanget i et tårn og tager ud i verden med en god ven. De møder mange nye og modige venner. Men er der kun venner på deres vej?

Enya er en fortælling om en pige med skjulte kræfter og hendes rejse for at finde ud af hvem hun er og hvor hun kommer fra. Hendes historie har mange sammenligninger med Ottesens andre bøger.

For eksempel i serien ”Drageherren” kender han heller ikke sin slægt, men hans historie er unik og hans udfordringer viger fra hvad Enya har foran sig. Dian, hovedpersonen i ”Drageherren”, bliver valgt som dette års offer for dragen og idet alt virker tabt, får han uforventet hjælp af en fremmed. Nu er det Dians pligt at få fred tilbage i hans hjemland.

Disse bøger er let læsning egnet mest til indskoling og mellemtrin, men de er også fremragende for ordblinde i overbygning/ udskoling eller voksne for den sags skyld. Ellers har Josefine Ottesen mange andre gode bøger for folk i alle aldersgrupper

Materialer