Praktikanten anbefaler: Percy Jackson-serien

01.12.23
I denne uge har vi haft besøg af erhvervspraktikanten Hanna inde på Vejle Bibliotek, som har fået til opgave at skrive en anbefaling i løbet af ugen:

Percy Jackson er helt sikkert en af mine yndlingsbøger. Den foregår i nutiden med elementer fra græsk mytologi flettet ind. Man kommer både op på olympen og ned i dødsriget Hades og møder også mange forskellige græske monstre.

Bogen “Percy Jackson og lyntyven” handler om en helt normal 12 årig skoledreng, som lever i New York. Han er dog ikke helt normal, for han har stærk adhd, er ordblind og kan holde vejret under vandet i meget, meget lang tid. Da ham og hans klasse tager ud på tur til et stort museum i New York, sker der noget meget mærkeligt. En af hans matematiklærere viser sig at være et monster og ved et ”uheld” kommer Percy til at pulverisere hende sammen med hans bedste ven Grover og en anden lærer kaldet Chiron. Derefter flygter han til halvblodslejren: en lejr for andre som Percy hvor halvblodsbørn trænes til at overleve og kæmpe mod monstre.

Her finder Percy ud af at han er halvblods, halvt menneske og halvt gud, og at den mest magtfulde gud af dem alle, Zeus, er rasende fordi ham mener at Percy har stjålet tordenkilen (Zeus's våben). For at bevise at han ikke er skyldig må Percy sammen med hans venner Grover og Annabeth tage ud for at finde den skyldige. Hvis Percy ikke når at finde og tilbagegive tordenkilen inden der er gået 10 dage, vil Zeus erklære krig mod de andre guder.

Jeg synes, at 'Percy Jackson og lyntyven' er en helt fantastisk og sjov bog og den er klart en af mine yndlingsbøger. Jeg synes, at det er super fedt at der er blandet græsk mytologi ind i den virkelige verden og jeg vil klart anbefale den. Derfor giver jeg den selvfølgelig også 5/5 stjerner. Jeg har selv læst hele serien både som lydbog og som rigtig bog. Bogen kan både læses af piger og drenge. Jeg anbefaler bogen til børn på ca 11-12 år, men den kan også sagtens læses af voksne, der gerne vil læse fantasy.
Der er 5 bøger i Percy Jackson Serien men hvis man vil læse mere med Rick Riordan vil jeg også klart anbefale serien “Olympens helte” på 5 bøger som forgår i samme univers men med flere nye hovedpersoner.

 

Tusind tak til Hanna for den fine anbefaling.

Materialer