Spændende børnebøger om magiske dyr

19.06.23
I uge 26 går det løs på biblioteket, når vi inviterer børn fra hele kommunen ind til Sommercamp, som i år handler om dyr. Om mandagen fokuserer vi på magiske dyr, om tirsdagen de farlige inden Sebastian Klein kommer på besøg og onsdagen kommer til at handle om døde dyr. Og hvis dit barn nu er glad for at læse om dyr og børn med magiske evner, så er det måske en af de her bøger, som I skal læse i sommerferien.

”Skolen med de magiske dyr” af Margit Auer

Ida er sammen med sine forældre flyttet til en ny by, og i denne by sker der sære ting. På Idas første skoledag på Østre Skole får klassen en ny klasselærer, nemlig miss Mary Cornfield, og hun er ikke helt som andre lærere. Hun inviterer blandt andet den mystiske indehaver af ”Den magiske dyrehandel” på besøg, og børnene kommer til at lære meget mere om magiske dyr, end de nogensinde havde regnet med. Bogen er fuld af skønne illustrationer af Nina Dulleck og god til højtlæsning fra 7 år samt selvlæsning fra 10 år.

”Whisperworld- Rejsen til dyrehviskernes land” af Barbara Rose

Har du nogensinde drømt om at blive dyrehvisker? Det har Coco nemlig, og da hun endelig får et brev med en invitation til Whisperworld, kan hun slet ikke tro det. Sammen med piloten Silvester rejser Coco og fire andre børn i et gammelt propelfly til Whisperworld, som ligger et ganske hemmeligt sted, hvor man både kan finde sjældne dyr og snakke med store og små dyr. De prøver at bo i hytter i tropiske træer, og de må blandt andet blive klogere på, hvordan det er at bo i en jungle, for det er ikke alle dyr, som vil være deres venner. Denne bog er virkelig flot illustreret af Alina Brost og uden tvivl et hit til børn på 9-12 år.

”School of Talents: 1. time – vildt højt!” af Silke Schellhammer

Alva bliver tit forstyrret af dyr, som snakker, når hun er i skole. Heldigvis kommer hendes onkel Thomas en dag forbi. Han er rektor på kostskolen School of Talents, som har en plads til hende, og da hun begynder på skolen, finder hun ret hurtigt ud af, at hun ikke er den eneste med et særligt talent. En af de andre børn kan forvandle sig til dyr, og en anden kan starte en meget lokal regnbyge for at hjælpe med at vande. Bogens virkelig søde illustrationer er af Simone M. Ceccarelli, og den kan læses af børn fra 10 år og opefter.

”Animal heroes – falkevinge” af Thilo

Da drengen Pepe en dag sidder i et vindue i et gammelt tårn i udkanten af Barcelona, kommer en stormfalk forbi, der ikke er så sky som de fleste falke. Pepe ser den i øjnene i et stykke tid, og pludselig er hans syn meget skarpere. Da han en dag er tilbage og snakker til falken, ser han en rokke ude i vandet, som forvandler sig til en dreng, der snakker engelsk til Pepe. Han er med i en gruppe af børn med helt utrolige evner, og de har brug for Pepes hjælp. Denne bog er også fuld af fantastiske illustrationer og kan læses af børn på 10 år og opefter.

Denne anbefaling har tidligere været bragt i Ugeavisen