Pædagogelev fra Sprogfitness 2019

Foråret hvor vi måtte undvære Sprogfitness

I år blev der på grund af corona ingen fest på plænen med Sprogfitness. I stedet har de pædagogstuderende fra UCL Lillebælt lavet små video-tutorials, som I kan bruge ude i institutionerne eller derhjemme i haven.

Hvert år til maj fyldes den store plæne ved Vejle Bibliotek med op til 600 glade børn i alderen 5-7 år og deres pædagoger og lærere. Så er der Sprogfitness! Rundt på plænen er der opstillet poster med små sprog-lege til børn, som enten lige er startet i skole eller som snart skal starte i skole. Med sjove parykker og glade smil står bibliotekspersonale og studerende fra UCL Lillebælt klar til at lege.

I år blev der ingen fest på plænen med Sprogfitness, da det blev aflyst pga. Corona. De pædagogstuderende fra UCL Lillebælt var så kede af, at de ikke kunne komme ud og lege med alle de skønne børn foran Vejle Bibliotek. Derfor fik de til opgave at lave små video-tutorials, som du kan bruge ude i institutionerne, men også derhjemme; inspiration til at komme i gang med at lege med sproget. 
Med udgangspunkt i de oprindelige Sprogfitness lege blev der lavet små tuturials, og I kan se et eksempel her i videoen:

Det vigtigste er at komme i gang. Du kan finde alle Sprogfitness-legene på sprogsporet.dk under sprogfitness, hvor der også er materiale lige til at printe ud. De er sjove at lege og lette at gå til. Du kan justere op og ned alt afhængig af din børnegruppe.
Rigtig god fornøjelse.

Læs mere på Sprogsporet.dk

Vi glæder os til at lege Sprogfitness sammen med jer igen til næste år. 
Har du spørgsmål til Sprogfitness, kan du kontakte Cæcilie Hald Møller på cehmo@vejlebib.dk.