Rowling vil bringe Harry Potters magi hjem til skolebørnene

Nyhederne i disse uger er i høj grad præget af bekymrende historier om coronavirus, men i fredags kom Harry Potter-forfatter J.K. Rowling med en god nyhed til skolelærere og elever fra hele verden, der lige nu ikke kan gå i skole på almindelig vis. 

Forfatteren giver frem til 31/7 i år tilladelse til, at skolelærere må optage og dele video-højtlæsning af bøgerne om Harry Potter. Videoerne må ikke uploades til Youtube og må kun deles på sikre skolenetværk eller lukkede undervisningsplatforme for skolelever.

Forlaget Gyldendal, der udgiver bøgerne på dansk, har bekræftet over for os, at lærere også har tilladelse til at lave højtlæsningsvideoer af de danske Harry Potter-bøger.

Vil man som skolelærer benytte sig af muligheden for at optage og dele højtlæsningen af en af Harry Potter-bøgerne, er der nogle retningslinjer, der skal følges. De kan findes på engelsk på den officielle side i linket nedenfor:
https://www.jkrowling.com/wp-content/uploads/2020/03/TBP-Temporary-Open-Licence-Schools-2.pdf

Initiativet er ifølge J.K. Rowlings officielle side det første i en række tiltag for at bringe Harry Potters magi hjem til børnene.

Fra bibliotekets side holder vi øje med, om der på et tidspunkt åbnes for, at også bibliotekerne må lave højtlæsning-videoer fra Harry Potters verden. Det vil tiden vise.

God læselyst!

Materialer