Kreatid med børn

01.08.23
Er I helt vilde med at være kreative og mangler I lidt inspiration til hvad jeres næste krea-projekt skal være? Hvad enten I vil lave nogle perleplader med Hama-perler, sy ting ud af filt eller male små billeder, så har vi en bog til jer på biblioteket, og jeg har fundet et par af de allerbedste frem til jer her.

Perlestunder med megaseje sager

Thea Rytter, der også står bag flere bøger om syning og strik, har sammen med sine drenge Harald og Eivind fundet på en masse seje motiver, som man kan lave med Hama-perler. Der er over 15 mønstre i denne bog, der er i forskellige sværhedsgrader, og der er både mønstre til smiley faces, pizzaer, ørne, skilte og bygninger som Big Ben og Empire State Building. Kort sagt: masser af fede mønstre, som både kan hænges op inde på værelset eller sættes på skoletasken.

Perledyr

I Danmark kan man nærmest ikke sige Hama-perler uden også at nævne Anja Takacs. Hun har efterhånden skrevet en håndfuld bøger om emnet, og så står hun også bag appen ”Det perler”. I denne bog har hun samlet over 25 forskellige perledyr, så uanset om I har lyst til at lave hundehvalpe, delfiner, frøer eller babyspækhuggere, så er det denne bog, som I skal kigge nærmere på. Flere af Takacs bøger kan også lånes på eReolen ved hjælp af bibliotekslogin, og her kan I også finde masser af andre e-bøger om perleplader.

Kreatid

Hvad enten I har lyst til at lave en flagranke ud af Hama-perler, juletræer ud af Fimo-ler eller simple, men virkelig fine akvareller til væggen derhjemme, så er der en masse forskellige projekter i denne bog af Gabriella Lawner Hansen. Hun har opdelt bogen i personlige boligindretningsprojekter, redesign af genbrugsting, fine smykker, søndagsprojekter og så festligheder og komsammen. Denne bog kan man også låne på eReolen med sit bibliotekslogin, og her er der også andre kreabøger om upcycling, strik og perler, som I kan låne med det samme.

Papirblomster

De seneste par år er det blevet vældig populært at lave sine egne blomster ud af papir, og en af de nyeste bøger, som du kan låne på biblioteket, er denne af Iben Schrader. Hvad enten du er begynder eller øvet, kan du få masser af inspiration i denne bog, som indeholder opskrifter til 15 virkelig fine blomster (f.eks. dahlia, roser, vintergækker og valmuer). Du får også en grundig introduktion til, hvilket værktøj og hvilke materialer du kan få brug for, og så fortæller Schrader også om farveteknikker, så du kan lære at lave blomster med dip dye-effekt, prikker eller noget helt tredje.

Denne anbefaling har tidligere været bragt i Ugeavisen. 

Materialer