Billede af borgerting logo.

Borgertingets klima-anbefalinger 2021

11.06.21
Det nationale Borgerting på klimaområdet udkom i 2021 med over 100 anbefalede tiltag på klimaområdet til landets politikere. Læs om Borgertinget og deres mange klima-forslag.

Det nationale Borgerting på klimaområdet har udgivet en rapport med 117 anbefalinger på klimaområdet. Borgertinget består af over 80 repræsentativt udvalgte borgere, som ikke er eksperter på området, men som har holdninger og følelser for spørgsmålet. 

Det nationale Borgertings opgave er at give indspil til den politiske proces på klimaområdet. Og efter en længere proces med både ekspertoplæg og gruppedrøftelser har Borgertinget udvalgt, beskrevet og nu udgivet de mange klimaforslag.

Borgertinget skriver i rapportens forord:
"Vi mener, at Danmark skal gå forrest. Vi er en velstillet nation, som har både det økonomiske og mentale overskud til at være ansvarlige og vise vejen for andre. Prøv at forestille jer ”Danmark” som et internationalt kendt ikon for klimavenlig handling og bæredygtighed. Det starter med os alle sammen. I må derfor som politikere være klar til at tage nogle modige valg nu. Vi er glade for at kunne dele vores tanker med jer og ønsker jer god læselyst."

Rapporten er udgivet af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i 2021, og rapporten 'Borgertingets anbefalinger' kan læses online.