Læs Danmark rundt - for børn

Sommerferie! En herlig og afslappende tid for langt de fleste. I år er der nok mange børn og deres familier der holder ferie i skønne Danmark – nogen måske for første gang?

I denne artikel har vi samlet en række gode bøger til børn og unge der foregår forskellige steder i landet. Fra Bornholm til Thyborøn, ude på landet og i byerne. Måske giver det lige den ekstra dimension til ferien, at læse om nogen der lever eller oplever eventyr, der hvor man selv er?

Der er både realistiske bøger, om børn der flytter til en ny by eller om teenagere der prøver at overleve provinsen. Der er langsomme, hyggelige fortællinger om sommerferier og dovne dage.

Vi har også fundet nogle historiske romaner, så man kan tænke over hvordan et sted var i gamle dage. Og vi har fundet nogle fantasyromaner, der giver en ekstra magisk stemning til ens feriested.

Vi håber, I har en dejlig ferie og får læst nogle gode bøger!

Titlerne fordeler sig geografisk sådan her:
 

Hele landet:

På tur med Danmarkshistorien - Flunkerne i Danmark - Lille Lucifer

Sjælland:

Doktor Fusk (Vanløse) - Dallas København: intet forandrer sig (Frederiksberg) - Børnene fra Sølvgade (Indre København) - Serpina (Stevns Klint) - Den dag vi døde (Præstø) - Ghetto-girls hader heste (Gundsømagle)

Lolland:

Lillepigen fra Lolland - De utilpassede: et blodigt eventyr fra udkantsdanmark.

Fyn:

Slægtens offer: Danerriget 1094-95 (Svendborg egnen) - Tyven fra Baker Street (Egeskov) -  FC Askerød: en ny spiller på holdet (Kerteminde) - Kæresten er i favn om få minutter (Det sydfynske øhav).

Jylland:

Kommandantens børn (Kyholm ved Samsø) - Elefantstenen (Thyborøn) - Tag gaden tilbage (Nordjylland) -  Fuck dig, Johannes (Ringkøbing) - Dolken fra Dødemandsbjerget (Vesterhavet) - Magnolia af Skagerak (Skagerrak) -  Provinspis (Grindsted) -  Aarhus for altid (Aarhus) - Hvad så hvis jeg er? (Fjerritslev).

Bornholm:

Fanny flytter: operation gekko - På Bornholm må man græde overalt - Den Hemmelige By - Mit hus: den dag freden forsvandt.