Amerikanske noveller

Nye amerikanske noveller

11.10.19
Humoristiske, fantasifulde og knivskarpe samfundsaktuelle fortællinger.

Hvis du kan lide at læse litteratur på et højt niveau og gerne vil både udfordres og underholdes, er her et udvalg af nyere anmelderroste amerikanske noveller, som du kan læse på originalsproget. Du finder både humoristiske, fantasifulde og knivskarpe samfundsaktuelle fortællinger. Selvom det er korte tekster, er de ofte skrevet med stor indlevelse og psykologisk indsigt. Novelleforfatterne kan kunsten at sætte ord på, hvordan det er er at være menneske i det 21. århundrede. 
 

Fire stærke novellesamlinger

En af de novellesamlinger, der har fået mest opmærksomhed det seneste år, er 'Florida' af Lauren Groff. Novellerne er velfortalte og meget gribende. ”Der venter stærke og overrumplende læseoplevelser i Groffs noveller... Der er langt fra rejsebrochurens glansbillede af solbeskinnede hvide strande, blidt viftende palmer og munter-søde Disney-figurer til fortællingerne i denne foruroligende novellesamling. Under Floridas brændende sol syder vildskaben, og i de 11 noveller hersker en stormfuld og uperfekt virkelighed, hvor relationer mellem mennesker og sumpens fugtige natur udforskes fra den mørke side”. (Kilde: Litteratursiden.dk)

Novellerne i Certain American States af Catherine Lacey, handler om almindelige mennesker, der søger efter det ekstraordinære i deres liv, men de må kæmpe med tab, sorg og mistet kærlighed. 

Kærlighedshistorier, der til gengæld kan få dig til både at grine og græde, finder du i Raphael Bob-Waksberg’s samling af tragikomiske sci-fi noveller i 'Someone Who Will Love You in All Your Damaged Glor'. 

En anden novellesamling, der skal fremhæves, er 'Tenth of December' af George Saunders. Novellerne er dystre og grumme, og de giver et kig ind i menneskesindets og følelsernes komplekse univers, hvor overraskelserne står på spring.

Du finder et stort udvalg af novellesamlinger på engelsk på eReolen Global, hvor du kan låne e-bøger og netlydbøger gennem biblioteket.

 

Materialer