Så er det madpakketid igen. Både for børnene og deres voksne.

14.08.20
Der er masser af gode ideer at hente i bøger og på e-reolen, i form af e-bøger.

Louisa Lorang har lavet nogle fine bøger om madpakker, ”Madpakkebogen” , ”Super snacks : 60 inspirerende madpakkeløsninger” og den helt nye ”Grønne madpakker” som udkom for en måned siden.

Min absolutte favorit er ”Hakkebakkeskovens bagebog” af Maria Villmones Bondeson. Her får du gode råd af Bagermester Harepus og Bagerdrengen , om hvordan du bager de lækreste kager, brød og tærter fra Hakkebakkeskoven. Jeg må indrømme at der er en del sødt i den, så måske skal man vente til fødselsdage og weekenden, selvom Elgens grøntsagstærte er let at lave - og sund.

I stedet for kan man jo hente inspiration til hverdagen i ”Sunde madpakker ” af Kaja Nymand

Sif Orellana har skrevet en inspirerende bog ”Kram i madkassen” og sidste år kom ”Weekendhygge :  ideer til nem weekendmad, komsammener og hyggelige aktiviteter og stjernestunder ude og inde året rundt”.
I foråret udgav hun ”Efter skoletid : ideer til krea-projekter, snacks og nemme bageopskrifter børn og deres familier kan hygge sig med efter skoletid, i weekender og ferie".
Let og ligetil og meget lækker.

"Efter skoletid" er en del af en serie, som lige nomineret til verdens bedste kogebogsserie.

Klassikerens indenfor god hverdagsmad for familien er Camilla Plums ”Ælle bælle frikadelle", som er udkommet i mange oplag, siden den udkom første gang i 1997. Her finder du også ideer til madpakker.

Når madpakkerne er smurt, kan hele familien hygge sig med at læse fortællinger om madpakker:

Gyseren ”Rune Stærk” af Kim Dalsgaard

og

Lasse Leif og den væmmelige makrelmad” af Mette Finderup.

Eller ”Madtyven” af Cornelia Strøh

Eller hvorfor ikke genlæse klassikeren  ”Dyrene i Hakkebakkeskoven af Thorbjørn Egner

GOD FORNØJELSE…

Materialer