Kandidater til JPs litteraturpris 2023
Collage: Litteratursiden

Stem på din favorit til JPs Litteraturpris

10 bøger er i finalen om Jyllands-Postens to litteraturpriser, og du kan stemme på, hvilken skøn- og faglitterær forfatter, der skal vinde

Priserne er på 150.000 kr. og afstemningen slutter d. 24. september klokken 18.

Læs mere og stem på Jyllands-Postens side.
- tjek også nedenstående links til Litteratursiden. 
 

Skønlitteratur - shortlisten

De bedste familier af Kim Blæsbjerg

Kim Blæsbjerg rammer plet med en medrivende historisk roman om udviklingen af det danske velfærdssamfund og etableringen af Cheminova i Vestjylland i 1950’erne.

Nye balancer af Caspar Eric

Caspar Erics handicapdigte oser af vrede, frustration og kunstnerisk begavelse og manifesterer digteren som en brændende fakkel i et tomt rum.

Citronbjerget af Eva Tind

Eva Tind udforsker det ukendte og fremmedheden i sin smukke tour-de-force i ophav og tilhør, så det dirrer helt ned i de mindste celler.

Se en sidste gang på alt smukt af Kristin Vego

Kristin Vego skaber stemningsbilleder i øjeblikke, hvor intet længere kan være det samme og sætter ord på tiden mellem ung og voksen, hvor livet former sig, uden man opdager det.

Den danske agent af Iben Albinus

Virkelige hændelser og fiktion flettes sammen i et perfekt og troværdigt plot, og man fornemmer Iben Albinus’ store research.


Fagbøger - shortlisten

Borgerlig krise af Christian Egander Skov

Egander Skovs sjældent begavede debatbog graver gamle skyttegrave op og plæderer for nødvendigheden af en fælles, dybere og bedre borgerlighed.

Bibelens kvinder af Lisbeth Smedegaard Andersen

Bibelens kvinder trækkes frem i lyset med Lisbeth Smedegaard Andersens smukke og indsigtsfulde gennemgang af de velkendte historier fra Bibelen.

Safari fra helvede af Tom Buk-Swienty

Buk-Swienty gennnemspiller et stykke verdenshistorie og bringer læseren adskillige sømil hjemmefra med sin mesterlige, episke fortælling.

Putins krig af Flemming Splidsboel og Niels Bo Poulsen

To af landets førende Ruslandskendere formidler og analyserer, hvordan vi skal forstå Putin, hans vej til magten, det russiske samfund, og hvad der banede vejen for krigen.

En forudsigelig forbrydelse af Line Vaaben og Asser Hedegård Thomsen

Prisvindende fagbog kombinerer fakta og personlige historier for at bringe os tæt på den triste sandhed om kvindedrab i Danmark.