Udvalg af juleplader

Kører din juleplade i samme rille år efter år?

Eller vil du gerne brillere til julefrokosten? Eller tror du slet ikke, at der findes julemusik for dig?
Så er du kommet til det rigtige sted! 

Her kommer den ultimative liste med sange til klejnestuen – delt op i kategorier, så der er noget til alle typer og situationer.Udvalg af juleplader
 

Julemusik med festlig kant!
Har du brug for at lufte corona-frustrationerne på en cool måde og med føling for den forestående højtid. Så er Slades ’Merry Christmas Everybody’ sagen.

Julemusik med sukker og fløde:
Er du tværtimod en af dem, der synes, at julemusik skal være som et leje af skumfiduser? Og er det særligt vigtigt for dig i år, at din julemusik ikke har kanter, som man kan støde lilletåen på, når man rejser sig for at hente en ekstra kop varm kakao, så anbefaler vi højtidens bedst sælgende flødebolle Michael Bublé. Start bare fra toppen.

Julemusik fra den fulde onkel:
Intet ondt ord om onkler. Tværtimod. Hvis du er en af de typer, der synes, at julens budskab bedst udsynges med kaffeånde og askebægerrøst, så har Bob Dylan og Tom Waits din ryg. Hør for eksempel Bob Dylans ’I’ll be home for Christmas’ eller Tom Waits’ ’Christmas Card From…

Udvalg af juleplader


Julemusik, man kan græde til:
Jeps. Den skulle med, for den er stadig god. WHAM! ’Last Christmas’.

Julemusik, man kan skille sig ud på:
Er du typen, der har brug for at skille dig ud fra mængden. Så er indie-folk-vidunderet Sufjan Stevens et godt sted at starte. Og minsandten om ikke han har lavet indspilninger af mere end 50 julesange. Vær så artig. Søg efter ’Songs for Christmas.’

Julemusik for pacifisten:
Den skulle også med – John Lennon & Yoko Ono ’Happy Xmas (War Is Over)’.

Julemusik for eskapisten:
Har du mest af alt bare lyst til at skøjte ud i evigheden på en frossen flod? Så er Joni Mitchells ’River’ den rette julesang for dig.


Udvalg af juleplader


Julemusik for de unge og smarte:
Hiphoppen kan også godt være med på højtiden. For eksempel har amerikanerne Chance the Rapper og Jeremih lavet jule-EP’en ’Merry Christmas Lil’ Mama.’

Julemusik for de knap så unge men alligevel smarte:
Jul Det’ Cool. Så enkelt kan det siges. Med Mc Einars danskhop-klassiker ’Jul Det’ Cool’ er det ikke kun juleanden, der rapper.

Julemusik for divaen:
Har den sejret sig selv ihjel? Det må du selv afgøre. Hvis du er en rigtig diva, er du sikkert ligeglad, og så skal du da bare sætte Mariah Careys ’All I Want for Christmas Is You’ på anlægget på fuld styrke.

Julemusik for nostalgikeren:
Med uovertruffen charme og vibrato synger Ella Fitzgerald dig tilbage til en svunden tid med stærke drinks og cocktail dresses. Grib din udkårne til en two step og lad sangen ”The secret of Christmas” gøre resten. Ella Fitzgerald, og Vejle Bibliotek, ønsker dig en ’swinging Christmas’.


A swingin' christmas med Ella


 
Materialer