Léonie Sonnings Musikpris 2019

02.02.18
Dens danske komponist Hans Abrahamsen modtager Léonie Sonnings Musikpris 2019

Der er nogle danske komponister, som høster stor anerkendelse og berømmelse i udlandet, før danskerne rigtig får øjnene op for deres musik. Èn af dem er komponisten Hans Abrahamsen. Han er for nylig blevet udpeget som modtager af Léonie Sonnings Musikpris 2019.

Sonningprisen på 100.000 euro, er den støste musikpris i Danmark og prisen tilfalder en internationalt anerkendt komponist, musiker, dirigent eller sanger inden for klassisk musik. Prisen Tidligere modtagere tæller blandt andre prominente musikere som Stravinsky, Sjostakovitj og Miles Davis. Med hæderen følger også en række koncerter i Danmark.

I 2016 brød Hans Abrahamsen for alvor lydmuren, med kompositionen ”Let med tell you” fortolket af sopranen Barbara Hannigan. Værket tager udgangspunkt i Ofelias replikker fra Shakespeares Hamlet. Værket har gået sin sejrsgang verden over, og udløste i 2016 en af verdens største kunstneriske priser, den amerikanske Grawemeyer Award, en pris der betegnes som den vigtigste inden for komposition. Været fik samme år prisen som årets nye musik-udgivelse i det engelske musikmagasin ’Gramophone’. Værket blev skrevet på bestilling fra Berlinerfilharmonikerne. Abrahamsen modtog samme år Nordisk Råds musikpris.

I efteråret 2019 er Abrahamsen desuden aktuel med hans første opera nogensinde, der er skrevet efter H.C. Andersens Snedronningen. Operaen vil blive opført i Det Kongelige Teater. 

http://www.sonningmusic.org/2019-annoncering-hans-abrahamsen.aspx

De sidste års vindere er:

2013: Simon Rattle, dirigent

2014: Martin Fröst, klarinet

2015: Thomas Adès, komponist

2016: Herbert Blomstedt, dirigent

2017: Leonidas Kavakos, violin

Dirigenten Mariss Jansons modtager dette års Léonie Sonnings Musikpris ved en koncert med Det Kgl. Kapel, Det Kongelige Operakor, Malmø Operakor og solister d. 9. marts 2018 i Operaen.

Materialer