Snart åbner grænserne … hvad med en togrejse?

26.05.20
​​​​​​​Sommeren og sommerferien nærmer sig.

Endnu er grænserne ud af Danmark lukkede og mange har planlagt sommerferie herhjemme. Er du én af dem der alligevel længes efter at se mere af Europa, kunne det – når det bliver muligt – være en rejse med tog. Selvom det umiddelbart er lettere at finde og bestille en billig flybillet, er der hjælp at hente. Vidste du for eksempel at det ikke kun er unge og seniorer der kan rejse på Interrail? Både på e-reolen og i det fysiske bibliotek, kan du finde megen god inspiration til planlægningen af din togrejse.

Britt Sallingboe udgav i 2018 Oplev Europa med tog. Her finder man en guldgrube af information og rejsetips til hele Europa. Bogen findes i det fysiske bibliotek og som e-bog på e-Reolen.

På biblioteket kan du låne Med tog gennem Europa. Den udkom i 2019 og beskriver 7 spændende og smukke togstrækninger. Desuden praktiske tips til hvordan man bedst planlægger sin togrejse.

Biblioteket har lige købt den nyeste udgave af Europe by trail. En guidebog som rummer rejsevejledninger og køreplaner til mere 50 togrejser til små og store byer i Europa.

Vælger du – i første omgang - at ”rejse” hjemme i lænestolen, er det også en mulighed.  Lyt for eksempel til denne beretning fra den legendariske Orientekspressen, hvor forfatteren Torbjørn Færøvik tager os med på en kulturhistorisk rejse fra London til Samarkand.