netværk i landlige områder

Hvad er "the Digital Divide"

Af Anonym (ikke efterprøvet)
30.04.19
I bibliotekets digitale projekt, CORA, arbejder vi med at nedbryde "The Digital Divide". Men hvad betyder det egentlig? Og hvad skal der til for at nedbryde det?

Vi har lavet en lille video der præsenterer de digitale udfordringer. Det er udfordringer, man ikke kun står overfor i Vejle kommune, men i hele Europa. Derfor deltager Vejle bibliotekerne i et EU-projektet, CORA, hvor man afprøver muligheder for at få den digitale udvikling ud til alle områder - også dem der ligger langt fra de større byer.

I Vejle arbejdes der derfor på løsninger, der bringer den digitale læring ud i kommunen, frem for at centrere den i bymidten. I Give og Smidstrup arbejder vi derfor på at opbygge læringsrum, hvorfra vi vil tilbyde forskellige spændende kurser og tilbud omkring digitale emner.

For at sikre, at vi ikke overlapper med andre tiltag i lokalområderne, og kommer til at ”træde hinanden over tæerne”, satser vi stærkt på et bredt samarbejde med lokale foreninger, institutioner og virksomheder. Vi ønsker derfor at understøtte de aktiviteter, der allerede er i gang i lokalområderne, så de kan gå hånd i hånd med de aktiviteter, vi selv sætter i søen.

Se selv videoen nedenfor:

What is digital divide? And how to overcome it.