Lektørudtalelse

Forfatter: Jette Landberg

Anvendelse/målgruppe/niveau

For de der ønsker en samling af juleopskrifter, bundet sammen af små glimt af familien Blomsterbergs jul og dejlige snebilleder og for Blomsterbergs mange fans, der foruden de søde ting også får opskrifter på frokostretter og julemiddagen

Beskrivelse

Mette Blomsterberg, kendt fra tv med bl.a. Det søde liv, giver os her sine bedste opskrifter til julen. En dejlig og hyggelig julebog, hvor vi først får opskrifter på julefrokosten, sild, laks og æbleflæsk, paté og mørbradbøffer, alt lækkert og ret traditionelt. Dernæst julemiddagen med flæskesteg og andesteg, som er forklaret grundigt, rødkål og waldorfsalat fulgt af konfekt, småkager, kager og brød, kolde og varme drikke, dessert og tilbehør. Alle opskrifterne er forholdsvis enkle og kendte med enkelte twists, konfekten er det mest fantasifulde og den vanskeligste, her fornægter superkonditoren sig ikke. Bogen er udelukkende fokuseret på maden og det søde, her er ikke dekorationer og papirklip. Mette Blomsterberg har udgivet flere bøger med sødt bl.a. Blomsterbergs søde sager, 2011

Sammenligning

Trine Hahnemanns Nu er det jul, 2012 er netop udkommet med julens retter, den har også de traditionelle ting med foruden nogle lidt mere eksperimenterende retter. Hvilken man bedst kan lide er en smagssag. I 2007 kom Plums Jul, der er noget mere eksotisk

Samlet konklusion

En dejlig varm bog med de traditionelle juleopskrifter, der ikke er alt for vanskelige, men alligevel med et personligt præg, især for konfektens vedkommende