Lektørudtalelse

Forfatter: Lars Ovesen

Kort om bogen

Vil du gerne kunne servere lækker nyrøget mad, så får du i denne bog masser af opskrifter, tips, tricks og gode råd. Dette er BOGEN for den dig der vil i gang med at ryge fødevarer som hobby

Beskrivelse

Kim Kingo har lang erfaring med røgning af diverse fødevarer, og bogen kommer vidt omkring i røgningens verden. Den indledes med lidt historie bag røgning for derefter at præsentere et væld af rygeovne, forskellige typer af røgsmuld, saltning samt tørring. Opskrifterne begynder med fisk og skaldyr herefter kød, vildt, fjerkræ, pølser, ost og grønsager. Bogen afsluttes med rygning af salt, krydderier og sågar olie. Udgivet i A4 størrelse med spiralryg

Vurdering

Jeg er selv meget glad for røgvarer og var naturligvis nysgerrig på denne bog. Og dette blev ikke gjort til skamme, da det er en glimrende og letforståelig kogebog. Opskrifterne præsenteres meget overskueligt og er alle nemme at følge. Ved de enkelte opskrifter er der holdt en hel side ledig til brugerens egne noter

Andre bøger om samme emne

Der findes mange andre titler om røgning på bibliotekerne, så lad os snuppe en klassiker som: Kringelbachs salte- og røgebog, eller Mad med røg. Sidstnævnte beskæftiger sig dog primært med røgning på grill