Lektørudtalelse

Forfatter: Lene Hedengran Rasmussen

Kort om bogen

En inspirerende kogebog med fokus på at bruge sine rester i køkkenet. Henvender sig til alle, der gerne vil udnytte maden bedre og få nye idéer til at lave ny mad af rester

Beskrivelse

Madbloggeren og kogemanden Thomas Alcayaga har lavet en kogebog med fokus på restemad. Det er hans hensigt, at alle råvarerne kan fås i supermarkedet, det må maks. tage en halv time at lave maden, og så tager retterne udgangspunkt i at få brugt så meget som muligt af det, vi har i køkkenskuffer- og skabe. Derved reduceres madspild, og vi får samtidig råd til mere. Bogen består af en grundig indholdsfortegnelse med indledende kapitler om madspild, et par udvalgte opskrifter med variationer og dernæst en guide til mindre madspild. Så følger bl.a. kapitler om kød, brød, æg, grønt, tørvarer og mælkeprodukter. Bogen afsluttes med lidt om syltning og konservering, samt et stikordsregister

Vurdering

En meget inspirerende restekogebog med både nye og velkendte idéer. Selve bogen er i en rigtig lækker kvalitet. Følger tidens trend med mindre spild og mere genbrug. Må siges at være en hyldest til tidligere generationers husmødre, for hvem disse tanker var selvfølgelige og nødvendige

Andre bøger om samme emne

Der er tidligere udkommet Rig på rester og Stop spild af mad. T.A.s bog handler mere om opskrifter, hvor de to andre fokuserer lidt mere på planlægning og madspild