Lektørudtalelse

Forfatter: Lene Hedengran Rasmussen

Kort om bogen

50 opskrifter på fermentering til alle der gerne vil prøve kræfter med fermenteringens kunst i deres eget køkken

Beskrivelse

De første ca. 30 sider handler om fermentering, de næste ca. 25 sider er fermenteringspskrifter (20 stk.), resten er fermenteringer i mad (30 opskrifter). Fermenteringer kan være rodfrugtkraut, kimchi, pickles og meget andet. Opskrifterne er retter som: Bagte auberginer med fermenteret topping, kimchi-misosupper eller kartoffelkraut-vafler. Til fermenteringsopskrifterne er angivet udstyr samt ingredienser og en punktvis opskriftsvejledning. Resten af opskrifterne i bogen er traditionelt sat op med (velkendte) ingredienser samt arbejdsgang. Der er fotos af resultaterne på modsatte side. Bagest i bogen er et alfabetisk register. Søren Ejlersen er medstifter af Aarstiderne.com, foredragsholder og forfatter, og Christine Bille Nielsen er kok og opskriftsudvikler

Vurdering

Bogen er i stil med Søren Ejlersens tidligere fermenteringsbøger. Forskellen fra de andre er, at der her er ligeså meget vægt på madopskrifter som fermenteringsopskrifter. Den er i fysisk god kvalitet med godt hardback-omslag og holdbare sider

Andre bøger om samme emne

Fermentering er kommet ind i de danske køkkener. Der er udkommet flere nyere fermenteringsbøger, bl.a. disse to af Ejlersen: Fermentering og Fermentering 2.0. Restaurant Noma har også udgivet en fermenteringsbog: Noma - guide til fermentering