Lektørudtalelse

Forfatter: Pernille Poulsen

Kort om bogen

Baggrundsviden om, argumenter for og inspiration til at gentænke vores landbrug og fødevareproduktion. Til alle, der interesserer sig for en bæredygtig fremtid - herunder politikere. Også velegnet som debatbog i de ældste klasser eller på ungdomsuddannelser

Beskrivelse

Med udgangspunkt i den nuværende COVID-19-epidemi, skriver Kjeld Hansen, at dette næppe vil være den sidste pandemi, der rammer os, så længe vi sender dyr og fødevarer på tværs af alle kontinenter og anser krydstogter, flyrejser og masser af kød på tallerkenen som alles ret. Fremtiden kræver et helt anderledes forbrugsmønster, og samtidig må og skal bæredygtighed konsekvent indtænkes i alt, hvad vi gør. Kapitel for kapitel gennemgås den danske fødevareproduktion, især svine- og fjerkræproduktionen er under lup, og forfatteren ser på de udfordringer og muligheder, som dansk agroindustri står overfor med fokus på politiske, økonomiske og helbredsmæssige aspekter. Kjeld Hansen har skrevet en lang række bøger, fx Farvel til dansk landbrug, Guide til genbrug og Det store svigt

Vurdering

Velskrevet, skarpt og sagligt debatindlæg om et emne, der bør anses for højaktuelt for os alle - ikke mindst landets politikere

Andre bøger om samme emne

Andre værker om bæredygtighed - eller mangel på samme - i landbrugs- og fødevareproduktionen: Hvad skal vi med landbruget? og Bæredygtighed - i landbruget