Lektørudtalelse

Forfatter: Laura Winding

Kort om bogen

Opskrifter på al tænkelig klassisk mad, tilbehør og bagværk til juletiden. Kød er omdrejningspunktet i de fleste af bogens retter. Til alle, der elsker den lidt tunge, traditionelle julemad, og som gerne vil sylte egne sild, lave medisterpølse fra bunden og bage vaniljekransene selv

Beskrivelse

Syltebogen er inddelt i afsnit efter tilberedning og med et alfabetisk register. Syltning kræver, udover gryder, glas til opbevaring. Bogen indeholder henkogningsanvisning. Bagebogen er inddelt i brød, kager og desserter. Der er desuden afsnit om æltning, ovntemperatur og dejtyper. Kræver udover bageforme og elpisker ikke det store bageudstyr. Der er ikke noget alfabetisk register i bagebogen. Julebogen indeholder opskrifter på alt, hvad der hører til en traditionel, dansk jul inklusiv finker og grisetæer i gelé. Separat afsnit om kød - kvalitet, holdbarhed og tilberedningsmetoder. Alle opskrifter består af en ingrediensliste samt vejledning

Vurdering

Smukke forsider med motiver fra Flora-stellet og matchende, pastelfarvede sidekanter. Man er uvant med kogebøger uden fotos eller illustrationer - de inviterer ikke til at bladre

Andre bøger om samme emne

Syltebogen er uændret siden 1996: Frøken Jensens syltebog. Julebogen og bagebogen er uddrag fra: Frøken Jensens Five o'clock tea og Frøken Jensens kogebog : siden 1901. En anden god bagebog er: Brød og kager : kærlighed til hjemmebag