Lektørudtalelse

Forfatter: Lene Hedengran Rasmussen

Kort om bogen

Kogebog med julemad for veganere. Bogen kan bruges fra begynderstadiet

Beskrivelse

Julekogebog med plantebaserede opskrifter. Forfatteren har bestræbt sig på at finde alternativer, der minder om den julemad, vi kender og har traditioner for. Opskrifterne er inddelt i: "Julefrokost", "Hovedretter", "Tilbehør" og "Sødt". Forrest i bogen er der tre sider med en oversigt over særlige ingredienser. Blandt retterne er fx gulerodslaks, leverpostej med rødbedesky, mock duck, der er veganerudgaven af and, rispapirbacon, og der er risengrød, havregrynskugler og pebernødder - næsten som vi kender det, blot med andre ingredienser. Der er angivet mænge/antal personer ved hver opskrift, der er en ingrediensliste og en arbejdsvejledning

Vurdering

Bogen kan bruges fra begynderstadiet - både hvis man ikke er så vant til at lave mad, men også hvis man er veganer-begynder. Forsiden signalerer julemad, og der er fotos af de færdige retter der til forveksling ligner den julemad, vi laver traditionelt - med enkelte undtagelser

Andre bøger om samme emne

Der findes ikke andre veganske kogebøger kun med julemad, men i Vegansk til højtider og fest og Veganske fristelser er der enkelte juleopskrifter