Lektørudtalelse

Forfatter: Ulla Møller

For de fleste er madpakken nok dagens mest forhadte måltid og nært forbundet med lugten af sammenklemte ægge-, oste- og pølsemadder. Det giver DRś tredje udgivelse om Meyers køkkenbørn mulighed for at lave om på. Tolv børn og unge mellem 10 og16 fra køkkenskolen giver hver sit bud på en lækker madpakke. Her er en række opskrifter på godt brød, salater, pålæg og middagsretter, lidt sødt og diverse tilbehør. En middagsrest som f.eks. fiskefrikadelle eller kogt kød er populært, det samme er godt brød. Bogen er især en inspirationsbog, for det vil være svært for de fleste børnefamilier at få tid til at bage brød og forberede salater og andre hjemmelavede delikatesser i det daglige. Der mangler helt konkrete anvisninger på hensigtsmæssig indpakning, der sikrer at af de omfangsrige frokostpakker ikke bliver lige så skuffende som den traditionelle madpakke når der pakkes ud. Opskrifterne virker gennemarbejdede og lette at gå til. Bogen er illustreret med farvefotos af de forskellige retter og ved hvert forslag til madpakker ses et portræt og en lille historie om netop det barn, der har sammensat madpakken. Det er en fin ide og ved at omtale børnenes aktiviteter skabes en god sammenhæng mellem børn og kost