Kunst og krea

Sykursus for begyndere og let øvede

""
Gennem tiden har vi mennesker fjernet os mere og mere fra at bruge vores hænder. Læring indenfor håndværk og håndarbejde, som tidligere blev givet videre fra generation til generation, går i glemmebogen. Men i de seneste år er interessen for håndarbejde vendt tilbage, og med dette kursus får du nu hjælp til at komme i gang med at være kreativ med symaskinen.
Tid
10:00 - 15:00
Pris
-: 200 kr.
Sted
Salen
Bibliotek
Børkop Bibliotek
Adresse

Ågade 6
7080 Børkop
Danmark

Om kurset

Du får på kurset gang i symaskinen og bliver mere fortrolig med den. Du får en forståelse for, hvad et snitmønster er og lærer om basiskonstruktionen af et par bukser. Du lærer grundlæggende syteknikker og ikke mindst oplever du forhåbentlig glæden ved at skabe et par bukser selv og får mod til at give dig i kast med det derhjemme.

Kursets tre hovedformål: 

  • at hjælpe dig i gang med at skabe, være kreativ og finde glæde ved håndens arbejde.
  • at give dig mulighed for at begå dig lidt mere ansvarligt overfor miljøet ved at genbruge kasserede tekstiler, sy nyt af gammelt, upcycle osv.
  • at give dig mulighed for at udtrykke dig mere personligt gennem dit tøj og din stil.

Kurset er for begyndere og letøvede. Det er henvendt til voksne, men er du mellem 12 og 15 år er du også velkommen – dog ifølge med en voksen.

 

Om underviseren

Marie Hjorth Matthiesen er beklædningskonstruktør i modebranchen og tidligere folkeskolelærer i bl.a. håndarbejde. Marie har siden barnsben syet tøj, gerne ud af gamle tekstiler og kasserede metervarer, og hun elsker at skabe nyt og værdifuldt ud af ”ingenting”. Selvom hun er uddannet indenfor industriel mønsterkonstruktion, arbejder hun privat meget mere legende og eksperimenterende – med ikke så mange regler.

 

Det praktiske

Du skal selv medbringe en symaskine og kende til maskinens basisfunktioner. Herudover skal du medbringe stof (og matchende sytråd) til dine bukser (kan fx være et kasseret dynebetræk eller en dug). Info om yderligere småting, du skal medbringe, fremsendes efter tilmelding.

""
""