Samtaler om verden // Kan demokratiet tabe?

""
Det ligner science fiction, men det er virkelighed. Og de sidste 10 års politiske turbulens og drama – også i Danmark – er kun lige begyndt. Så klart lyder analysen fra Clement Kjærsgaard, som du denne gang kan møde i Farveriet til en "samtale om verden".
Dato
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Standardbillet: 70 DKK
Pensionist: 55 DKK
Studerende: 35 DKK
Sted
Farveriet, Hallen
Adresse

Spinderigade 20
(ved Spinderihallerne)
7100 Vejle
Danmark

Europa er vågnet op i en helt ny verdensorden, som ingen statsledere reelt er forberedt på. Samtidig er virkeligheden i skred: Både når det gælder klima, biodiversitet og teknologi truer tempoet i udviklingen med at løbe fra politikerne, der står overfor et stadig mere rastløst vælgerkorps.

Det ligner science fiction, men det er virkelighed - og ifølge Clement Kjærsgaard det er kun lige begyndt.

Efter foredraget er der god tid til spørgsmål og samtale.

 

Om Clement Kjærsgaard 

Clement Kjærsgaard (f. 1975) startede en lokalradio i Aarhus som 11-årig, drog som 16-årig til Hongkong for at gå på gymnasiet og blev som 18-årig optaget på Universitetet i Oxford. Han var 35, da han modtog Publicistprisen. Han har også modtaget Berlingske Journalistpris og Hal Koch-prisen, og hans tv-programmer har modtaget tre TV-priser. Han er grundlægger af magasinerne RÆSON og ÆRA, og siden 2004 har han været vært på en lang række DR-programmer, bl.a. Debatten, Deadline, Verdenssituationen og Clement Direkte. 

 

Om Samtaler om verden

Samtaler om verden er en samtalerække, hvor vi stiller skarpt på de store samfunds- og verdensspørgsmål – og på samtalen som et demokratisk redskab.

Bag rækken står Vejle Bibliotekerne, Folkeuniversitetet Vejle og RÆSON Medier v. Clement Kjærsgaard, som sammen inviterer markante stemmer til at give nye perspektiver på emner som geopolitiske spændinger, migration og diaspora, stormagtsrelationer, international sikkerhed, globale magtforskydninger og fremtidens samfundsudfordringer.

Samtaler om verden er et rum for viden, refleksion og meningsudveksling – hvor der er plads til nuancer, uenighed og nysgerrighed på tværs af holdninger.

 

I samarbejde med Folkeuniversitetet Vejle og RÆSON Medier.

Relateret indhold