Samtaler om verden // flugt, identitet og livet i diaspora

Portrætfotos af Tarek Hussein (t.h.) og Tarek Omar.
Hvordan former flugt et menneskes identitet - og hvordan finder man et nyt ståsted i et nyt samfund? Denne aften møder vi Tarek Hussein og Tarek Omar, der begge har erfaringer med at flygte, men også med at skabe nye fællesskaber og nye muligheder.
Dato
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Standardbillet: 40 DKK
Pensionist: 30 DKK
Studerende: 20 DKK
Sted
Farveriet, Hallen
Adresse

Spinderigade 20
(ved Spinderihallerne)
7100 Vejle
Danmark

Gennem personlige fortællinger, refleksioner og samtale med publikum åbner Tarek Hussein og Tarek Omar for en dialog om flugt, tilhør, fællesskab og demokrati. Hvordan ser det danske samfund ud fra et nyt borgers perspektiv? Og hvordan skaber man som samfund plads til at høre til?

 

Om Tarek Hussein 

Tarek Ziad Hussein er uddannet jurist ved Københavns Universitet og arbejder som direktør for DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom. Han er forfatter til bl.a. bogen 'Det sorte skæg' (Gyldendal, 2018). Tareks familie stammer fra Sha’ab på farens side og Sheikh Danun på morens side.

 

Om Tarek Omar

Tarek Omar Abdul-Latif er uddannet historiker og journalist ved Syddansk Universitet. Han har tidligere været ansat på Politiken, udgivet flere bøger og arbejder i dag som kommunikationschef. Tareks familie – på farens side – stammer fra Bab al-Amud i Østjerusalem. 

 

Om Samtaler om verden

Samtaler om verden er en samtalerække, hvor vi stiller skarpt på de store samfunds- og verdensspørgsmål – og på samtalen som et demokratisk redskab.

Bag rækken står Vejle Bibliotekerne, Folkeuniversitetet Vejle og RÆSON Medier v. Clement Kjærsgaard, som sammen inviterer markante stemmer til at give nye perspektiver på emner som geopolitiske spændinger, migration og diaspora, stormagtsrelationer, international sikkerhed, globale magtforskydninger og fremtidens samfundsudfordringer.

Samtaler om verden er et rum for viden, refleksion og meningsudveksling – hvor der er plads til nuancer, uenighed og nysgerrighed på tværs af holdninger.

 

I samarbejde med Folkeuniversitetet Vejle og RÆSON Medier.