Kunst og krea

Asger Jorn - den rastløse rebel // Foredrag og workshop

""
En af Danmarks internationalt mest berømte kunstnere, Asger Jorn, ville i år være fyldt 110 år. Kom og hør kunsthistoriker Teresa Østergaard Pedersen fortælle om kunstneren og mennesket Asger Jorn og deltag i den efterfølgende workshop med CreaGive.
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Standard: 70 kr.
Pensionist: 55 kr.
Studerende: 35 kr.
Sted
Salen
Bibliotek
Give Bibliotek
Adresse

Rådhusbakken 9
7323 Give
Danmark

Om Asger Jorn

De fleste forbinder Asger Jorn (1914-1973) med de farvestærke og ekspressive oliemalier, som i dag hænger på verdens største kunstmuseer. Men den produktive, provokerende og politisk engagerede lærersøn fra Vejrum var meget andet end maler. Med et omfattende forfatterskab indenfor alt fra kvantefysik og politisk teori til arkæologi og kunstfilosofi var Jorn en aktiv debattør og en bemærkelsesværdig kulturpersonlighed. 

Han var iværksætteren bag nogle af efterkrigstidens væsentligste kunstnergrupperinger i Europa og manden bag en af danmarkshistoriens største kunstgaver med donationen af en kunstsamling på over 5.500 værker af 150 forskellige kunstnere til Silkeborg.

 

Foredrag og workshop

Til denne inspirationsaften kan du først høre kunsthistoriker og forskningsinspektør Teresa Østergaard Pedersen fortælle om kunstneren og mennesket Asger Jorn, og efterfølgende kan du deltage i en workshop, som medlemmer af CreaGive vil stå for.

Workshoppen vil have fokus på Jorns spontan-abstrakte billedsprog, heriblandt især hans lystegninger og krussedulletegninger. Du kommer til at arbejde med flydende sort tusch på papir – suppleret med fineliners. Det er gratis at deltage i workshoppen, og du kan forvente at få dine værker med dig hjem på papir af høj kvalitet.

Billetprisen er inkl. materialer.

I samarbejde med CreaGive.