Astrid Lindgrens bog Julefortællinger

De bedste julebøger til børn

13.11.23
Hvilke julebøger skal I læse i år?

Lige om lidt er det december og på biblioteket har vi fundet nogle af de allerbedste bøger og film til både store og små frem, som i kan læse mere om herunder.
 

Pegebøger 0-3 år

Hvordan ser en snemand og et juletræ ud? Julen er også for de allermindste og i de her pegebøger kan de lære lidt mere om hvad jul egentlig er for noget.

Billedbøger 3-6 år

Kan Boris blive til en julebjørn og hvordan fejrer Gurli Gris jul? Her er en samling af billedbøger, som er rigtig gode til børn, som går i børnehave.

Billedbøger 5-8 år

Hvad sker der med de skæve juletræer, som ikke bliver solgt og hvordan fejrer man jul i Mumidalen? De spørgsmål kan du finde svaret på i denne samling af billedbøger, som er rigtig gode til indskolingen

For begynderlæsere 

Det er også muligt at låne bøger med hjem med lavt lix-tal til de børn, som lige er begyndt at læse. Her kan i blandt andet læse om nissen Brille, der er en rigtig drillenisse og han kan f.eks. finde på at bytte om på "til og fra" kort, så de andre bliver helt forvirrede. 

Julekalenderbøger

Ligesom der findes julekalender på tv med 24 afsnit, så findes der også julekalenderbøger med 24 kapitler og vi har fundet nogle af dem frem, som er sikker på at få både store og små i julestemning. De er meget velegnede til højtlæsning og de henvender sig til børn fra 5 år og opefter.

Set på TV

Hvordan holder Peter Plys jul og hvem er nissepigen Tinka? Her er en samling af bøger, hvis karakterer du måske kender fra tv hvad enten det er fra en julekalender eller fra Disneys Juleshow.  

Højtlæsning

Der findes også masser af julebøger, hvor det er små historier eller hvor der er flere kapitler end en julekalenderbog. 

Klassikerne

Kender du historien om Pippi, der plyndrer juletræ eller den sure mand ved navn Ebenezer Scrooge? Her har vi samlet nogle af de historier, som dine forældre og bedsteforældre måske har læst, da de selv var børn.

Faktabøger om jul

Hvis du er til smukke juleklip eller gerne vil vide mere om monstre, der kommer frem tæt på juleaften, så er det her, at du skal kigge lidt nærmere. Vi har samlet både fundet krea-bøger, bøger om juletraditioner og bøger om monstre i juletiden i denne samling af bøger.