Imperiets børn af Anne Kirstine Hermann

Imperiets børn blev Årets Historiske Bog 2021

26.03.22
Med 28% af stemmerne blev Årets Historiske Bog 2021 'Imperiets børn : da Danmark snød FN og resten af verden for at sikre sig Grønland'.

Ved festivalen Historiske Dage 2022 i Øksnehallen i København lørdag den 26. marts blev vinderen af Årets Historiske Bog 2021 afsløret: Anne Kirstine Hermann med sin fine bog 'Imperiets børn' fra forlaget Lindhardt og Ringhof.

Således skrive forlaget om bogen:

"Imperiets børn af Anne Kirstine Hermann er den dramatiske beretning om, hvordan Danmark snød FN og grønlænderne gennem snedigt og højspændt diplomati for at beholde Grønland som koloni. Og hvordan de store moderniseringsreformer ændrede det grønlandske samfund.

Da FN kom til verden i 1945 oven på Anden Verdenskrig, pålagde det internationale samfund lande at give deres kolonier selvstændighed. Det betød, at Danmark skulle forlade Grønland.

Det skete bare aldrig, og skiftende regeringer førte gennem 40erne og 50erne både grønlænderne og FN bag lyset for at bevare Grønland som en del af Danmark. Det gik hårdt ud over både den grønlandske kultur, det grønlandske sprog og ikke mindst de grønlandske børn.

For første gang bliver den dramatiske og opsigtsvækkende historie om et af de mørkeste kapitler i dansk kolonihistorie fortalt, som går tæt på, hvad der skete, da politikere og embedsmænd besluttede at fordanske Grønland og gøre øen til en dansk landsdel.
"

Læs mere på Lindhardt og Ringhofs hjemmeside

Om prisen:

Årets Historiske Bog 2021 er en bog-pris på 20.000 kr., der uddeles af Dansk Historisk Fællesråd, sponsoreret af Kulturministeriet og Sydbank. En nomineringskomite under Dansk Historisk Fællesråd vælger indledningsvis fem kandidater efter urafstemning blandt Historie Onlines brugere.

De fem kandidater præsentere deres værker på scenen ved festivalen Historiske Dage i Øksnehallen, hvorefter selve prisuddelingen foregår.

Festivalen samler hvert år en lang række museer, arkiver, biblioteker, foreninger, forlag og medier fra hele Danmark under ét tag, og man kan her møde mange af landets førende historieformidlere og forfattere i debatter, foredrag, drama, show og events, mm.

Her er vinderen og de øvrige fire nominerede bøger: